1 april - Utvärderingar

Jag vaknade som vanligt och tyckte att jag fortfarande var jättesnygg i håret. Vilken tur!
 

Skönt med lite volym på hjässan igen.

Idag var det en väldans massa utvärderingar och träning på programmet. Först åkte jag till Mjölby och sjukgymnasten.


Istället för att bli varmare var det riktigt kallt . Ångrade att jag inte hade tagit med handskarna.

Diagonalt mitt emot min arbetsplats hittade jag "mitt" rehab där jag hade tid kl 08.30. 
 
En och en halv timme var jag där och undersöktes efter konstens alla regler med frågor och rörelser. Slutdiagnosen var att jag har hostat mig till en sprickbildning i en mellankotskiva, en broskmassa som finns mellan diskarna och hon kallade det för diskutbuktning. Brosket omsluter en slags gelé som har till uppdrag att dämpa stötar. Gelén har läckt ut och trycker nu på nerver och det är därför jag har ont och domningar. Sjukgymnasten hittade disken som är påverkad men trodde inte att det var ett fullt utvecklat diskbråck. I så fall skulle jag haft mer ont, förklarade hon. Alltid något, tänkte jag. Innan jag gick därifrån hade jag fått tre övningar; för rygg, mage och framåtfällning i sidled (sistnämnda skulle göra att gelén tvingas in i broskhöljet igen) och en återbesökstid den 13e. 
 
Från Rehab åkte jag till Mantorps gym där jag hade möte med Per, "min" Personlige Tränare från och med nu. Ja, jag bokade faktiskt PT för första gången i mitt liv. Jag har haft tanken tidigare men det känns lite extra viktigt nu eftersom jag  i princip har tre utmaningar framför mig.
Det omedelbara målet är att bli bra i ryggen, förstås (1). Sedan ligger att bli av med min diabetes och höga blodtryck som jag har ätit mig till (2) och så avslutningsvis att omfördela fett under viktminskningen (3). Hos Per var jag på utvärdering ca 1 timme med ytterligare frågor och rörelser. Och när jag lämnade gymmet hade jag fått instruktion på Crosstrainern och löpbandet och till den 7e ska mitt program gås igenom. Men fram till 7e tänkte jag komma till gymmet och gå på Crosstrainern och göra min sjukgymnastik. Det här ska bli spännande!!
 
Då har vi kommit fram till Barbara Goldsmith astrologiska prognos för april och utvärdering av mars



Och så blev mars månad för mig
Den 9e skulle jag bli överraskad med något jag inte förväntade mig. Det skulle man kunna säga. Jag var på synudersökning och behövde nya glasögon så jag blev av med nästan 4000. Det hade jag kanske inte hoppats på...
 
Den 11e skulle något explosivt hända vad gäller ekonomi. Det explosiva var att jag hostade mig till en spricka i en mellankotsled, något som gjorde att jag fick avstå från jobbuppdrag, både hemtjänst och transkribering, vilket automatiskt innebär mindre pengar in. Att dessutom köpa mediciner gör en heller inte rikare. Jag har nog aldrig köpt så många dyra mediciner tidigare. Har sökt sjukpenning men har nog inte fattat hur man gör riktigt när man är delvis timanställd, delvis företagare så jag tror jag gjorde fel. Har sjukintyg från 18e i alla fall och skickar väl in det. Sedan är det bara vänta och se vad beslutet blir.
 
Den 21 skulle det bli resa av. Det var väl skogspromenaden i solskenet för någon annan resa blev det minsann inte. Däremot är jag väldigt sugen på att resa och la in sökningar på appen Sista-minuten. Kan man resa på kort varsel blir det inte så dyrt att resa nämligen. Just nu kan du resa till Turkiet och få All-inclusive för under 2495 spänn till exempel (om man reser två stycken då vill säga. Reser man som singel blir det alltid dyrare). Har lagt in sökning från 1 september så får vi se hur det går.
 
Att fundera över relationer var tydligen något jag skulle göra. Den enda relationen jag egentligen har funderat över är den med min hälsa. Och den jobbar jag ju på. Men utan att jag har funderat särskilt över det, har jag skapat ett Påskäventyr och samlat barn med respektive och barn tillsammans med mig och Per på Påskdagens eftermiddag. Påskharen har meddelat att han kommer med presenter. Generöst, eller hur?

Kommentarer
Postat av: Milla - mellan tummen och pekfingret

Ååh vi kunde ju köpt glasögon ihop! 3 för 1 i stan.

Svar: Deras erbjudande blir dyrare. Har redan kollat det. Men vaddå ihop? Ska du skaffa snygga accessoarer du också?
Maria

2015-04-07 @ 21:02:56
URL: http://millamellan.se
Postat av: Milla - mellan tummen och pekfingret

Jasså vad är det som blir dyrt då? Ja vi ska dit på tisdag. Jag och Jens köper ihop.

Svar: Minns inte men slutsumman 3999:- per par blev det inte då i alla fall om man har fotokromatiska och progressiva, som jag har. Men det är ju bara att kolla, vettja. Det här jag pratar om var förra året när jag kollade runt. Det kan ju ändra sig! Smarteyes tar 1499 för vanliga enkelslipade glasögon så har ni något att jämföra med.
https://www.smarteyes.se/glasogon_start
Maria

2015-04-12 @ 15:20:01
URL: http://millamellan.se
Postat av: Milla - mellan tummen och pekfingret

Det var ju bra pris, synd att vi inte visste, nu har vi ju redan bestämt där haha bokat synundersökning och valt bågar. Våra bågar kostade 2500 styck, men vi behöver ju bara betala för 1 par av 3.. så jag vet inte, beror lite på vad de extrasakerna kostar, repskydd och sånt..

Svar: Inget att göra åt. Men bra att veta när det blir dags att byta ;) Lycka till!
Maria

2015-04-12 @ 15:50:16
URL: http://millamellan.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0