11 maj - Om man ändå vore hund!

Vaknade av att jag badade i svett. Fortfarande ingen ström. Fortfarande inget vatten. Famlade efter min ficklampa så jag fick lite ljus för att plocka ihop telefon (sover ju med servicetelefonen bredvid mig) och dator (har ju ett batteri som räcker ett par timmar så jag kan titta på film i sängen - men nu är det dött det också!).
Yogade dock i mörkret. Det behöver man ju inte ljus för. Det är bättre att spara på batterierna.

Efter solhälsningarna blev det knäcke med smält smör och mjuk ost samt ljummet vatten till det. Hurreeeeeeeeey!
Fick sen roa mig bäst det gick. Hade ju varken TV eller dator att kolla på. Istället fick jag titta på hur myrorna bar på sitt byte, till exempel.


Bobby och Nacho sprang omkring, lika glada som vanligt, och då tänkte jag: Vad skönt det skulle vara att vara ett hund, slippa värdsliga bekymmer och bara vara!
Det här med att aldrig veta om och när det ska finnas el/vatten är lite besvärligt. Och att få maten förstörd ett par gånger i månaden känns inte helt okej men att sluta veckohandla och bara daghandla blir ju både dyrt och opraktiskt. Måste meditera lite på detta!

Mina fyra timmar innan det var dags att gå till jobbet blev vansinnigt långa. Så långa att jag gick hemifrån en halvtimme tidigare. Tänkte svänga in på fiket bredvid kontoret men det var så klart stängt. Kaffet fick vänta till tio-hugget. Fyra och en halvtimme sedan jag lämnade sängen, utan kaffe kändes i huvudet kan jag säga! Men den kaffe-latten var bland det godaste jag druckit!



Från kontorets balkong på framsidan fick jag se hur arbetet fortskrider med ställningarna för den ambullerande marknaden som kommer snart. För att bli av med skräpet på området hade de satt eld på det.



Jag satt på kontoret och jobbade med marknadsföringsmaterial fram till fem. Har med mig äpple och banan till mellis - det är lite långt till närmsta vettiga matställe - men det blev en lite lång dag utan varm lunch, får jag medge. Brukar försöka vara på kontoret till framåt tre max och sedan gå ut och äta och göra något annat. Men den här dagen var ju helt upp- och nervänd redan från början.

Innan jag åkte hem blev det ett besök på Fine Food för att köpa soltorkade tomater och potatissallad. Jag visste ju inte om jag skulle ha el när jag kom hem och var ju tvungen att ha något i magen.
Elen hade dock kommit tillbaka en timme före jag kom hem men totalt hade den varit borta i 22 timmar och allt mitt kött i frysen var upptinat. Men eftersom jag nu hade fungerande spis kunde jag ju tillaga allt!

Då började jag prioritera - och det gick snabbt! Jag tog inte ens av mig uniformen innan jag startade.
1. Satte i kontakten till datorn så den fick ladda batteriet - elen kunde ju försvinna när som helst igen.
2. Satte på A/C:n i sovrummet (som sagt elen kunde ju försvinna igen) och stängde, som vanligt, dörren för att behålla kylan där.
3. Klädde på mig bomullsdjellaban som förkläde, på med tre kastruller på spisen, krydda och steka fläskfilé, kycklingfilé, fläskkotlett, köttfärs (som blev köttfärssås) och fläskkarré.
4. Sedan la mina underkläder i blöt i handfatet.
5. Därefter blev det en efterlängtad dusch och hårtvätt. I LIKE
5. Tvättade upp mina kläder i handfatet och hängde dem på tork.
6. Satte på datorn och bloggade klart inlägget från 10e maj.

Två timmar senare kunde jag äta en bit fläskfilé med potatissallad och jag var lycklig!

Efter en dusch brukar jag inte sätta upp håret direkt. Men vet du vad? Det är ganska irriterande att ha långt hängande hår! När jag sitter i soffan är det liksom i vägen och jag nästan sitter på det. Nej, det var kanske en liten överdrift men långt är det.

Jag har valt att publicera en bild på det omnämnda håret - och lite av min bejb-kropp men bli nu inte avis. Du kan få en likadan med lite övervikt!
Tillbaka till håret: Numera räcker håret nästan till midjan. Trodde inte jag kunde få så långt hår i vuxen ålder. Har inte haft det sedan jag var nio bast - förmodligen för att jag inte haft tålamodet att låta det växa utan i några hastiga ögonblick gått till frisören och kapat av det.
(Vad beträffar midjan så kan du se den om du tittar väldigt noga haha. Den är i höjd med "The Love Handles" som jag vackert får stå för och som tydligen täcks av min bikini, fick jag se - och inser att jag verkligen har en näst intill obefintlig överkropp!)



Jag la mig med A/C:n på, framför datorn och Amazing Race med håret uppsatt i knut när klockan var straxt efter nio. Då var elen kvar och jag somnade, fortfarande lycklig!


Antal steg: 9989 (kunde ju gått ett par extra steg så det blev 10 000 förstås - men nu blev det inte så.)


BOBBYS HJØRNE


Bobby og Nacho løb rundt på området.
I sidste ende
blev det en lidt for varm, så Bobby blev nødt til at tage en dyp i poolen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0