16 maj - Vad är det för dag?

Morgonen startade med att jag blev av med ett knäckebröd. Bobby snodde den från bordet haha. Ja det var ju mitt eget fel. Att lämna bordet och gå på toa gör man inte när man har streetsmarta hundar i området.

Gick till kontoret och fortsatte med ekonomi fram till eftermiddagen. Man ringde från en restaurang utanför Chaweng och jag planerar att åka dit i början av nästa vecka och kolla. De ska ha något firande där och det kanske kunde vara trevligt för gästerna att vara med på tänkte jag.


En torr bäck som jag passerar över inte långt hemifrån. Ska försöka komma ihåg att ta kort när den är fylld med vatten...


Efter kontorstjänst gick jag till Unisense. Jag hade tid att passa - trodde jag. Det var bara det att jag tog fel på dag. Ur led är tiden haha. Hela förmiddagen och eftermiddagen visste jag att det var måndag. Sen hände något på väg till Tesco och det blev tisdag (i mitt huvud) och då hade jag bokat tid för behandlingar!
K. Tak så förvånad ut när jag kom och frågade vad han kunde hjälp mig med.
"Jaa", svarade jag, "jag har ju tid nu."
"Idag? Är det inte imorgon", undrade han och tittade i sin tidbok - och visst var det så!
Men nu hade jag turen på min sida. De hade ett par timmar fritt i boken och kunde ta sig an mig trots allt. haha Så det kan bli!

Halva tiden har gått nu - och jag fortsätter yoga varje dag. Det var man inte så glad åt märkte jag när jag berättade. Men de visste inget om yoga så det kanske förklarade saken. De vill hellre att jag simmar en halvtimme varje dag - något som känns orimligt att göra i en bassäng som är 5 meter lång. Jag förklarade att yoga också är allsidig träning och borde vara lika bra, om inte bättre.
Du förstår, tränar man låg- och medelintensivt hämtar kroppen energi från fett och ju fler muskler du aktiverar under träning, desto fler kalorier förbränner kroppen under träningen men också efter träningen. Precis som med simning, alltså! Men de är rädda för att jag bygger muskler och inte går ner i vikt som de vill.

Innan jag vände hemåt handlade jag på Tesco. Har inget i frysen längre så det blir till att behöva handla ofta. Trist men de facto smartast med tanke på något osäker elförsörjning...

Vet inte hur det kom sig men igår fick jag reda på att Svart ris var nyttigare än blåbär. Så idag när jag var på Tesco kollade jag om det fanns och hittade en liten påse. Det är förhållandevis ganska så dyrt om jag jämför med andra sorter (betalade 85 Bath och för det priset kan jag få ca 2 kg av annat ris) men eftersom det lär vara så nyttigt köpt jag en lite påse och ska testa vid tillfälle.



Här kan du läsa mer om det om du är intresserad.
http://iform.se/kost/kost-och-halsa/svart-ris-ar-den-nya-supermaten
!
http://www.aftonbladet.se/halsa/matsmart/article12661250.ab
http://www.epochtimes.se/articles/2010/11/17/20276.html


Idag hittade jag ett Thailändska vin, Naga. Aldrig sett förut. Det måste jag ju prova och köpte hem ett vitt och ett rött.


Avslutar inlägget med några bilder från bänken där jag sitter och väntar på min skjuts utanför Tesco.


En del av mopedparkeringen. Många mopeder är det här...

Och man kan skjutsa två på moppe, en vanlig syn.

"Min" taxi kommer 10-15 minuter efter att jag har ringt



BOBBYS HJØRNE
I morges, tænkte jeg mig ikke for. Jeg startet computeren, lavet morgenmad, åbnede min terrassedør og derefter gik på toilettet. Og en smærgås blivet stjålet! Jeg indså, at nogen havde været inde og tog en af mine ost sandwich. Jeg hørte afgnavning i fuld fart ude på trappen, når jeg kom ud af badeværelset. Tyven var Bobby! Og han kom tilbage snart og spille helt uskyldig og ønskede selvfølgelig mere.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0