9 maj - ... och tårarna rann!

Startade morgonen med ett par solhälsningar till regnsmatter och avkopplande musik. Sen blev det frulle och kontorsarbete fram till tvåhugget. Då hade jag ett möte med en hotellägare och en blivande barägare i Chaweng (han har redan bar i Kao Lak). Det blev ett längre möte än planerat men det var så trevligt. Så kan det bli ibland.

Det här är lite vad jag upplevde på eftermiddagen.

 

Först gick jag förbi Katolska kyrkan. De håller mässa varje söndag och Chaweng är ju trots allt en turistort så det kanske kommer en och annan.

 


Tänkte jag skulle visa er till det där Fisk-SPA som jag brukar se thailändarna själva sitta. Har inte prioriterat att gå dit själv än men så fort jag bjuds tillfälle ska det bli av. Det ligger mitt emot Banana Fan Sea Samui.


Lite reklam för Thaiboxningsmatcherna imorgon.

 

 

Innan jag vände hemåt stannade jag på den muslimska restaurangen som jag har skrivit om tidigare, och beställde en av Thailands nationalrätter, en soppa vid namn Tom Yum Goong (obs jag beställde en mediumkryddad och fick med en Thaipeppar (kallas också för Birds eye chili) i och det var precis lagom för min smak. (Hon som lagade den har fem i, berättade hon, och vi kom överens om att nästa gång ska jag åtminstone ha två haha.)

 

 

Men när jag satte tänderna i en tunn gul platt sak fick jag en chock! Tårarna rann nerför kinderna och jag fick snyta mig om och om igen. Det var kryddan Kaa (Galangal)! Shit, den var starkt pepprig, du!

 


Läs mer om Galanga

http://www.thaifoodandtravel.com/ingredients/galanga.html


Svenskt recept på Tom Yum Goong 

http://www.thailandsfakta.se/thaimattomyom.htm


Bilder på chilin vi använder här. Supergod och en liten smakar lika mycket som röda stora chilin vi har i Sverige. Här smakar den stora ingenting!

http://www.google.com/search Bird eye chili

 

Väl hemma blev det en dusch innan jag satte jag mig vid datorn för att kolla det som jag tillåtit mig bli en smula upprörd över på morgonen, varvid jag återigen blev upprörd ytterligare 20 minuter! Sen valde jag att lägga min energi på annat!

 

 

Antal steg: 19 084

 

 

BOBBYS HJØRNE

Jeg tog ingen billeder i dag. Men de er som altid her og hviler - og før at få et lille stykke mad haha



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0