21 maj - Nostalgitripp

Kontortjänst började arbetsdagen med. På väg till jobbet fick jag se något intressant. Du minns de där ställningarna man monterade upp utanför kontoret? Som ett par dagar senare var borta? Och att det nu är avspärrat område med taggtråd?
Ja, de där ställningarna är nu vid vägen mot Thai International Hospital iallafall. Undrar om de ska få vara kvar där nu då - och om det blir någon marknad snart...


På bilden från vänster: En pickup fullastad med vattendunkar - ställningarna - avtagsvägen till ett av sjukhuset där ortopeden inte ville hjälpa mig

Satt på kontoret ett par timmar före lunch. Sen hade jag ett besök avtalat med skräddaren. Jag hade bestämt mig för att bejaka min kvinnlighet och låta sy upp en klänning till fredagens sammankomst men också att slutprova blus och byxor (som inte var klara visade det sig).
Angående klänningen hade jag lite idéer. Jag hade bestämt att den skulle vara röd för dagen jag föddes (söndag) eller blå för dagen som festen var (fredag). Här är det färger som styr lite av livet förstår du! (Se nedan)
Vad det gäller modell hade jag flera stycken att välja mellan från början. Allt från en replika av turkosa fleecedjellaban och den idén förkastade Jonny omedelbart - den var för vardaglig och inte Armanistandard.
Sen funderade jag på en kinesisk knäkort omlottklänning men som jag kände inte helt passade mig den här gången.
Vidare hade jag hittat en bild på en lång omlottklänning i mer västerländsk snitt som jag också valde bort i sista sekund.
Den sista modellen var en klänning från deras hemsida, formsydd och knäkort med fyrkantig urrigning (se den svarta, modell MSB-006 på http://www.armanisuits.com/womens_dresses.html) med korta ärmar såsom MSB-007 på http://www.armanisuits.com/womens_blouses_tops.html

Så vad slutatde det med då? Tjaa, det blev ingen av dem!
Eller jo, det blev typ den med fyrkantiga urrigningen... fast med vanlig kort ärm utan uppslag... och hellång med en slits från knäna baktill - i rött Thaisiden. Den skimrade och skiftade lite åt svart och eftersom skorna jag ska ha är svarta så var jag lite smart tyckte jag. Det ska bli intressant att se om valet är rätt på måndag. Då ska jag nämligen tillbaka och prova den (och de andra kläderna).

Varför inte ta reda på vilken dag du är född och vilken lyckofärg du har?
http://www.dayofbirth.co.uk/
http://en.wikipedia.org/wiki/Color_of_the_day

På vägen tillbaka till kontoret fick jag se en malplacerad staty av två apor. Jag undrar vad de gör där mellan Bargatan och Chawengs butiksgata?


Några hundra meter senare kom ett flygplan sättandes över Chaweng. Vardagsmat visserligen men tanken slår mig varje gång; Tänk om planet skulle störta mitt i byn...


Och straxt efter denna händelse vände jag blicken mot marken och fick se första Kackerlackan i Thailand - en död sådan. Vila i frid!



Så var det dags för lunch. Stannade på muslimska restaurangen (FarEast Restaurang upptäckte jag idag att den heter) och tog in Massaman. De gör den lite spicy till skillnad från andra ställen och det gillar jag. Och idag lämnade jag inget ris på tallriken. Det är liksom förbjudet. Ris är typ guds gåva till folket och det lämnar man inte. Och jag har syndat tidigare, får jag erkänna. Det var verkligen kämpigt att få i sig nästan 3 dl kokt ris. Jag som bara äter typ 1 dl i vanliga fall. Du förstår varför jag lagar mat mest hemma, va?


Om du själv vill testa på att och laga något enkelt thailändsk presenterar jag en video här. Lammet kan du byta ut mot kyckling, strimlad fläskfilé eller stora räkor.


Och här har du även recept i text. http://www.cheftummycooks.com/tales/?p=831

När jag närmade mig blomsteraffären på vägen till kontoret bestämde jag mig för att gå och se vad de hade. Blev välkomnad av två små krulliga hundar och uttittad av en långhårig kattunge - men ingen säljare. Kikade runt helt kort och upptäckte att alla arrangemang var i äkta tyg men att snittblommorna var "levande" men inte så kul så jag smet ut igen, osedd av mänsklighetens ögon.


Fortsatte min promenad och förra veckan fick jag reda på att den där "tiokronorbutiken" är öppen trots att det är galler för. Jag hoppade därför över staketet och in i mörkret och dammet. De hade lite allt möjligt men inget jag hade behov av för stunden. Men nu vet jag vad som finns - och även varför det är ett galler för. Jag hittade nämligen två små hundvalpar sovandes under en dammig vilstol!


Tillbaka till kontoret för lite mer jobb. Kl 18.45 blev jag upphämtad av minibussen och vi åkte och hämtade gäster. Dags för avresetransfer och flygplats! En av gästerna hade fyllt år och jag bjöd på en sång tillika en Grattiskram
i receptionen på Samui Natien. Och det blev mer kramar på flygplatsen. Det är liksom så det är i det här jobbet - nöjda och glada gäster!

På kvällen blev jag lite nostalgisk. Välkomna till
Vilse i pannkakan...


... Ville, Valle och Viktor...


...Anita och Televinken...


... Beppes Godnattstund...


... Fablernas Värld



...och lite Linus på linjen...


Och så en liten parentes innan jag slutar.
(I Sverige hade visst Aftonbladet publicerat Harold Camping profetia idag, om att jorden skulle gå under 21 maj 2011. Det känns lite typiskt den tidningen att publicerar vad en amerikansk domedagsprofet kommit fram till, en man som aldrig haft rätt tidigare (han har gett tidigare förslag på datum). Det är väl vara mer intressant att skriva om vad seismologerna tror?
De tror nämligen att sannolikheten är typ 2/3 för att en jordbävning, större än 6,7 på Richterskalan, ska inträffa senast 2032 i området runt San Francisco som ligger intill San Andreas-förkastningen - en 1200 km lång spricka i jordskorpan och en av tre mest jordbävningdrabbade zonerna på jordklotet. Där glider litosfärplattorna (kontinentalplattorn med annat namn) förbi varann i nordlig respektive sydlig riktning med en hastighet av ca 5 cm per år. Varför man tror man då att nästa stora jordbävning kommer ske där? Jo, därför att jordskalven i det området har varit typ regelbundna och nu är det mer än 100 år sedan sist...
År 2032 är jag inne på 70:onde levnadsår. Nedrans otur att jag bara blir 69 (enligt en profetia från 2006)! Det skulle ju vara intressant att få vara med om detta...

Jordens största jordbävning i modern tid var den i Chile 1960 - 9,5 på Richterskalan. Det i Indiska Oceanen 2004 var 9,3... och det i Japan 2011 var på 9,0.
För 65 miljoner år sedan utlöste en kilometerstor meteorit som föll ner i nuvarande Mexikanska golfen vid Yukatan-halvön (japp, det är forskarna överens om), ett jordskalv som tros ha uppmätt över 10 på richterskalan och ska isåfall varit värsta jordbävning ever. 75% av jordens djurarter försvann därefter...)


Antal steg: 12 022


BOBBYS HJØRNE
Jeg kom hjem lidt sent fra lufthavnen og så ikke hundene i dag...

Kommentarer
Postat av: Millan

Hhe fablernas värld har de precis släppt på dvd nu tror jag

2011-05-22 @ 19:11:00
URL: http://mammami.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0