4 maj - En oas i Chaweng "city"!

Kan ju börja med att berätta att de där 0,7 kilona var borta även på morgonen. Det var ju lite spännande!

Gick till kontoret och satt där till tvåtiden och jobbade. Jag skriver en avpricknings-att-gör-lista och prioriterar sedan. Att skriva en sån lista gör att jag får överblick och inte blir stressad. Det är när jag inte har full koll som jag blir stressad. Så fort jag får ett nytt uppdrag - eller kommer på något själv - skriver jag upp. Och när det blir för många avprickningar skriver jag om den och tar bort allt jag är klar med så man ser att man faktiskt gör en hel del!
(Ett litet tips för dig som brukar säga "jag har inte tid" - man har tid med allt man prioriterar nämligen.)
Jag är inte helt klar med listan någon dag - men det står där till nästa arbetsdag och då får jag se hur jag ska prioritera den dagen. Det är ju olika olika dagar. Allt styrs av vad som sker på dagen.

Idag gick jag till Posten genom tempelområdet. Det var en väldigt trevlig plats. Men bäst gillar jag lekplatsen. Har du någonsin sett en lekplats vid en kyrka? Det kan inte jag påminna mig iallafall...




Efter posten gick jag ner till Chaweng Road. Minns du vägen jag gick med en massa färgade bollar på vajrar, där jag gick dagen när jag gick vilse tre gånger? Där rinner iallafall en liten bäck. Där hade man nu installerat något fontänaktigt. Det ska bli intressant att vad det där ska bli för område när det är klar.



När jag kom ner till vägen tänkte jag leta efter en restaurang. Men alla var onödigt dyra för min smak så jag gick och gick och gick (men inte vilse). Till slut upptäckte jag att jag var nära Chaweng Natien där jag skulle lämna ett brev till en gäst. Och precis innan, förstår du, hittade jag ett  himla trevlig ställe. Priserna var de samma som på Natien där jag betalade 210THB häromdagen för en lunch.
Det här var en oas mitt bland alla byggnader och klart annorlunda mot de andra matställena på den vägen. (Måste bara säga att det är lite intressant att utlänningar går till "sina" ställen. English pub full av engelsmän, Aussi bar full med autraliensare o s v. Trodde man reste utomlands för att upptäcka annat än det man har hemma?!)
Iallafall. Här kommer några bilder från thairestaurangen jag hittade.




Maten var jättegod och räkningen stannade på endast 180 THB (och så lämnar jag 50 i dricks) och nu vet jag att det är fisksås jag gillar (den med chilibitar i som jag hade på bild häromdagen). Kanske tur att jag inte visste vad det var innan jag smakade. Det är lite tveksamt om jag provat fisksås. Det låter inte så aptitligt...

Mätt och glad lämnade jag brevet på Natien. På vägen passerade jag något högst intressant! En restaurang med krokodilbiff. Ska man behöva åka till Thailand för att äntligen få äta krokodil??? Tydligen. Den där middagen ska jag unna mig när jag får nästa lön!!!



Jag började gå mot ett hotell i utkanten av Chaweng men hettan var nästan outhärdlig även för mig idag. När jag var nästan framme fattade jag beslutet att ringa efter "min" taxi. Nu hade han inte tid att komma direkt så jag gick tillbaka till Natien men där stannade jag för upphämtning. Dessutom var det hög tid att vända hemåt. Skulle haft en halv fridag idag men det kanske en timme. Men det ordnar sig. Det tar jag igen en annan dag. Skönt att ha förtroendet att styra sitt jobb själv...

Imorgon är det kontor på förmiddagen och ledig eftermiddag - och den måste jag liksom ta. Det är dags för omgång nummer två på Unisense nämligen. Men som du vet har jag servicemobilen 24 timmar per dygn så den är med mig genom alla behandlingarna så ringer det någon kan jag ändå hjälpa till. Det är att vara ledig på Koh Samui, det!


Antal steg: 20 034

BOBBYS HJØRNE

Bobby kom da jeg spiste morgenmad.
bordet kan du se nye, enkle servicemobilen. Jeg købte den på Tesco for sparsommelig 790 THB!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0