8 maj - Firande

Idag fick jag lära mig att alla hus drivs med trefas. Där ser man så lite man vet! Men som jag skrev redan igår så var det inte meningen att jag skulle ha någon 100% fungerande elektricitet på morgonen heller. Det blev en macka i mörkret. Så plötsligt fick jag el i fem minuter! Jag sprang till vattenkokaren, tryckte på knappen och fick till slut mitt kaffe! Dagen var räddad!
Och det finns ju ingen anledning att hänga läpp. Jag har tak över huvudet, mat så jag överlever och kläder på kroppen. Behöver man mer egentligen?

Aja, jag gick iväg till Unisense så småningom. Jag hade fridag och bokat en tid klockan 10. Idag fick jag vaccumbehandling för första gången  Men eftersom K.Tak inte var där kunde jag inte få reda på vad det var bra för. Men jag tror det har med typ toning att göra. Får fråga på tisdag när jag ska tillbaka igen och han jobbar. (De andra pratar inte mycket engelska). Vågen stod på 74,2 när jag lämnade kliniken.
Läste förresten av Jennifer Lopez betalar en förmögenhet för att hålla sin kropp till storlek 6 = 36 i Europa. Hon spenderade till exempel 50 000$, ca 300.000SEK, för att få bort sin övervikt efter att ha fött barn. Jag hoppas hon är lycklig i själen över detta. För mig känns det väl mer som en jakt på en snygg kropp - inte god hälsa...

Eftersom jag inte var säker på att ha ström när jag kom hem valde jag att gå till Tesco och käka. De har ett himla bra penninglöst system. Man köper ett kort i en lucka och laddar det med minst 100 THB. Sedan går man till någon av restaurangerna/glasseriorna/kafeerna och betalar med det där kortet. När det är tomt är det bara att ladda med mer.



Jag gick till Chili idag och åt en Red chicken Curry. Den var ingen hit, direkt. Den var ganska så vattnig om jag jämför med "riktiga" resturanger. Men jag fick den lite spicy och det brukar jag inte få annars så den var helt okej!.

Åkte taxi hem till en lägenhet som nu fått elen tillbaka. Det var ju trevligt! Det firade jag med ett glas vitt vin.
Och jag hade ju faktiskt något mer att fira!
Idag är det fyra år sedan jag hamnade på Strokeavdelningen en vecka - och kom därifrån fullt frisk med en hjärnscanning som bevis!
Det blev Lovello, en italiensk Chardonnay, inköpt på Tesco häromdagen. (Chardonnay är den vindruvan som passar diabetiker bäst eftersom den är mer sur än söt.) Hälften vin, hälften vatten och ett par droppar färskpressad lime - klart!

Grattis till mig själv!


Antal steg: sparsamma 5000. Det blev ju taxi hem efter Unisense...


BOBBYS HJØRNE


Nachos-stil da hun hviler


Bobby og Nacho ser en flue


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0