5 maj - IKEA i Chaweng

Måste ju visa min nya hemma-dress. Jag har ju droppat fleecedjellaban och köpte en ny (ja det finns en muslims by här på ön så det finns såna där kaftaner att köpa här) i bomull. Nu är den också lite varm eftersom den är lång så häromdagen införskaffade jag ett kort nattllinne. Du ser kanske inte men till höger finns en liten enfärgad ficka. Det är nog meningen att den ska sitta rakt fram på min sitter den i armhålan hahaha . Ja, plagget, som det står XL, i är nog inte gjort för någon med DD-kupa.



Gick in på Icabanken för att kolla hur mycket pengar som var draget för Unisensepaketet. 4111 kronor, stod det. Så det var lite mer än 4000 spänn, alltså. Ja, jag kollar ju bara valutakurser.dk och där står ju inga växlingsavgifter med...

På väg til jobbet passerade jag en buffel som var bunden vid vägkanten. När jag stannade och tog det här kortet blängde han på mig under lugg - eller under horn, ska jag väl kanske säga. Fick veta att de förbereds i 2-3 månader för Buffelfighten som är över på 5 minuter. Man måste väl vara entusiast, antar jag. Och vad jag fattar är det vadslagning och mycket pengar involverade vilket kanske kan motivera.

Bilden till höger tyckte jag var lite intressant. Det är elmätaren som sitter på elstolpen på vägen som går förbi husen de är kopplade till.



Gjorde det jag hade tänkt på kontoret och fick några nya uppdrag som skrevs upp på listan. När klockan var ett bestämde jag mig för att ta min eftermiddag ledigt. Började gå mot Unisense och gick in på keramikvaruhuset. Gick bort till muggarna. Skulle vilja ha en lite större mugg till kaffet. Nu hittade jag ingen jag ville ha. Däremot hittade jag ett par ljusgröna som såg lite intressanta ut - och när jag tittade i botten fick jag se något bekant. En stämpel med namnet IKEA!



Det blev ingen mugg inköpt så jag spatserade vidare mot eftermiddagens mål där det var dags för en omgång behandlingar.

Jag startade med att kliva upp på vågen som visade att jag hade minskat 200 gram sedan i förrgår, vilket jag var väldigt nöjd med mitt på dagen.
Därefter blev jag inkopplad på ultraljud, el, luftmassagen och ifraröda filten. Lymfdränagemassagen utelämnades. Frågade varför och K. Tak berättade att man inte kan göra den för ofta. Då vänjer sig kroppen vid stimuleringen och då hjälper den inte. Det måste gå minst fem dagar emellan.

Jag har försökt smutta vatten istället för att hinka i mig flera deciliter vid ett tillfälle. Fick den instruktionen första gången. Kroppen kan inte tillgodogöra sig vatten i stor mängd. Det är då man måste springa på toa hela tiden. Portionera ut skulle vara nyckeln för att kunna öka procenthalten vatten i min uttorkade kropp.
Då fick jag också veta att jag dessutom behövde hjälpa matsmältningen genom att dricka surt (har lime i vattnet nu). Det visste jag heller inte. Det låter ju i och för sig logiskt. pH-värdet i magen är ju trots allt mellan 1- och 5 (parietalcellerna i magsäckens slemhinna tillverkar saltsyra med ett pH på 0,8!).
Jag har ju under de senaste två åren blivit lärd att man vattnar cellerna genom att dricka runt pH9... och någonstans kanske jag måste ifråga sätta det, känner jag. För när jag drack basiskt gick jag upp i vikt och nu verkar det som om kroppen anpassar sig mot det den ska/vill väga?. Ja, inte vet jag - men intressant är det!

Efter behandlingarna har man ett litet samtal runt resultaten coch Herr Tak är mycket nöjd, så nöjd att han lägger till en massage som jag skulle få i slutet - firming massage som väl ska "deffa" kroppen antar jag. Återkommer så klart om detta när det beger sig.

Innan jag åkte hem handlade jag på Tesco. Mitt vatten var på väg att ta slut och jag behövde fylla på med lite grönt. Vid grönsaksdisken stod färgglada ägg - och vaktelägg - alla i rumstemperatur. Man har inte äggen i kyldiskarna här.


Tänkte jag skulle visa en färdigmaträtt. Så här kan den se ut (se bilden nedan). Pris? 25 Bath = ca 7 kronor.
Där ser du proportionerna mellan grönsaker och kött. Köttet ligger i en påse till höger i förpackningen. Lite skillnad mot hur jag brukar vilja äta. I mina portioner överväger proteinet, helt klart!



Antal steg: 10 554

BOBBYS HJØRNE
På vej til arbejde i dag, fulgte Bobby og Nacho med indtil kokos "fabrik". Af en eller anden grund har jeg blevet deres leder og de ​​følger mig yderligere. Men hundekampe var som forventet ved den lille butik. Men du ved hvordan det er. De barker, knurrer, løber rundt med uldne og hale reste, og det er så klare og de ​​går i forskellige retninger. En magtkamp uden blodsudgydelse! Ved ikke helt, hvem der vandt.


Kommentarer
Postat av: Millan

Får man bättre matsmältning av ex citron och limevatten? :) Då måste jag börja med det alltså

2011-05-06 @ 11:40:34
URL: http://mammami.se
Postat av: Maria Graube

Tydligen. Jag går iallafall ner nu...

2011-05-06 @ 14:15:34
URL: http://mariagraube.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0