18 februari 2020 - Punkapor och eldflugor

Förmiddagen startade med en tur upp i Twin Towers för de som hade bokat det. Därefter kunde man välja att antingen ta Monorail hem eller gå med mig på underjordspromenaden.
 
 
De som valt bort att följa med till Twin Towers hade dag på egen hand. Gruppen som följt med till Tvillingtornen hade ledigt efter besöket. Men det uppenbarade sig ytterligare en valfri möjlighet denna dag, nämligen turen till Melawati och Kuala Selangor Fireflies.

Ni har hört om utflykten tidigare men här följer en kort repetition. Först ett stopp på kullen Melawat med Trachypithecus cristatus, (Silver Leaf Monkeys - finns inget svenskt namn på denna enormt mysiga markatteapan med punkfrilla). Här hade vi idag förmånen att även få syn på en av Malaysias ödlor. Och så klart fanns ju det mindre angenäma krabbmakakerna där. Ifrån dem håller jag mig på säkerhetsavstånd 3 meter faktiskt.

 
Vidare åkte vi ner till Selangorflodens kant där vi åt vår middag på Qun Hua, samtidigt som vi väntade på att mörkret skulle lägga sig. Till allas vår glädje kom Monitorn (Varanus salvator) och la sig på bryggan nedanför för allmän beskådan.
 Så äntligen kom mörkret och vi kunde åka iväg till eldflugeparken. Där stod det laddat med myggmedel som innehöll citron, ifall man hade glömt ta med hemifrån. Även här var det folktomt, och det var ingen kö till flygvästarna.Ni får kika ordentligt om ni ska se några flugor som blinkar i min misslyckade GIF. Men ni kanske kan få en uppfattning om hur många flugor det är som blinkar där ute.Nöjda och belåtna efter att ha sett söta apor, ödlor och eldflugor åkte vi hemåt för att ladda för ännu en intressant dag. Imorgon stundade nämligen Melaka, ofta omnämnd som Malaysias inofficiella historiska huvudstad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0