17 februari 2020 - Ankomst och stadsrundtur i KL

Som vanligt stod bussen punktligt utanför hotellet. Tiden var kommen att hämta grupp nummer II för två veckor i Malaysia, och som vanligt såg jag fram emot rundresan. Den är så himla trevlig, tycker jag.  
 
 
När alla var i bussen, blev det direkt Stadsrundturen. Eftersom man landar tidigt på morgonen, så var inga rum klara för att ta emot oss och istället för att bara sitta av tid så är det bättre att göra något medan man väntar.
 

Äntligen så var byggställningarna borta från en av de stora väggmålningarna i KL. (Det finns både många och större.). Denna hittar du intill China Town vid korsningen där floden Klang möter floden Gombak, och vad jag har kunnat få fram så initierades denna av konstnären Yusof Mahadi.

Från stadskärnan åkte vi ut ur centrum till Istana Nagara (Nationalpalatset). Där hade vi turen att komma precis lagom till vaktombytet. Det var kanske också först då det började gå upp för oss att något var riktigt galet på planeten Tellus.


Märkligt besök där det var folktomt (vi var ensam grupp där), och vakterna hade börjat med munskydd
 
Från kungligt slott till kunglig tennfabrik, Royal Selangor, där vi också åt vår lunch.


Det finns en massa fina tennsaker på Royal Selangor och en av de större är Iron Man

Innan vi styrde hjulen in mot city igen, bar det av till hinduernas Mecka, Batu Caves, för ett besök och eventuellt lite trappklättring för den som kände för det.Efter detta besök var rummen klara, så när vi kom till hotellet delade jag ut alla nycklar och bestämde tid för hotellservice, samt för avresan mot vår gemensamma middag på Sping Garden i Twin Towers. Den här kvällen fick vi som avslutning en fantastisk promenad i parken nedanför.


Twin Towers by night

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0