4 februari - Resdag mot Langkawi

Vi avnjöt frukosten (kl 8) innan lämnade vi höglandet för att fara vidare mot kusten. Ett litet extra stopp med promenad i Senoibyn (urbefolkningsgrupp som valt att konvertera till islam och leva enligt Malaysisia lagar och regler) i Kampung Kepayang där vi lämnade lite pennor och block till skolan.
 

 
Därefter fortsatte vi till i den kungliga staden Kuala Kangsar, vackert belägen vid Perakfloden och känd för sina välbevarade palats. Kuala Kangsar har varit hem för Peraks kungafamilj sedan Sultan Muzafars regering under 1700-talet. Vi såg det pampiga sultanpalatset Istana Iskandariah som är byggt av vit marmor och pryds av guldfärgade kupoler. Men så klart fick vi ju inte missa det gamla palatset! Istana Kenangan stod klart 1931 som ett tillfälligt palats för Sultan Iskandar. Det coola med denna byggnad i trä, är inte bara att den är otroligt vacker utan att den är byggd utan en enda spik! Vi gjorde också ett stopp vid Ubudiah-moskén, designad av arkitekten Arthur Benison Hubback som också ligger bakom järnvägsstationen i Kuala Lumpur. Därtill kunde vi beskåda Malaysias första gummiträd och Malay College innan vi fortsatte mot Penangs flygplats.
 
 
Lunchstopp i Auto-City vid Penangbrons fastlandsfäste (där de flesta hamnade på McDonalds!).

 
Det som sedan stod på programmet de närmaste 4 nätterna/3 dagarna var helt upp till resenären. Så efter gruppincheckning på Penangs flygplats och 40 minuters flygresa anlände vi på vårt hotell, Holiday Villa Langkawi tillsammans med lokalguiden King. Langkawi är egentligen en ögrupp som består av 99 öar där huvudön Pulau Langkawi är den största. Här finns vita korallstränder, lummig regnskog, exotiska blommor och vackra vattenfall. Förutom att njuta på stranden finns mycket att se och göra på ön.



Under resan till hotellet ordnade jag en utflykt till berget Machingchang (704 m ö h) för den som var intresserad. Tänkte att det kunde vara roligt att åka tillsammans istället för en och en. Här ligger Malaysias längsta fria monokabel-linbana och världens brantaste med 42 graders lutning, Skybridge (125 m lång upphängd 100 m ovan mark i bara en pylon) och det roliga 3D-konstmuseet. 
 


Middagen åt vi på La Villa och även om vi inte hade sagt någon tid dök i stort sett alla upp vid kl 19  Och efter middagen följde några med mig (nästan) ända till vårt lokala centrum. De vände straxt före och jag trampade själv iväg till Island Batik där det blev en del shopping... och det kom att bli mer inhandlat därifrån av såväl mig som gästerna. Det blev något utav en favoritbutik.


Måste bara visa vilka olika smaker det finns på jordnötter. Det finns även torkade sjögräschips eller vad sägs om torkade fiskchips? Alltså, det står jättebra kvar på hyllorna. Jag satsar mycket hellre på olika sorters fruktchips där torkade mango nog är en favorit.
 
År 2012 publicerade jag ungefär samma bild från ungefär samma plats på Langkawi: en bil med vindrutetorkarna utåtvridna - och det är fortfarande värmen som är orsaken. Gummit smälter...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0