29 januari - Citytur igen och extrauflykter

Efter frukost (kl 8:30) väntade Cityturen för de sist anlända medan de andra fick ta sovmorgon och göra vad de ville. Åtminstone på förmiddagen.

Försökte fota från lite nya vinklar på ställena vi var på igår.
 



På eftermiddagen hade vi fått biljetter för ett besök i världens just nu elfte högsta byggnad, Petronas Twin Towers. För att komma dit fick vi ta Monorail eftersom vi inte hade någon buss den här dagen. Vi har stationen precis utanför hotellingången och det är lätt att ta sig dit. Bara att gå av vid stationen som heter Bukit Nanas och sedan gå höger bort så är man framme, kan man säga. 
Väl där åkte vi rulltrappan ner till ingången och gruppen blev indelade i två grupper innan man fick lov att gå igenom säkerhetskontrollen. Nu skulle det bjudas på en hisnande utsikt över staden, först på Himmelsbron på 41 våningen (den kallas så eftersom den ligger på högre höjd än mellan några andra byggnader) och sedan upp på 86 våningen för panoramautsikt över miljonstaden. Eftersom alla ville åka upp satt jag och AJ utanför souvenirbutiken och väntade på att alla skulle komma ner igen och besöket tog ungefär en timme in alles. 
 
Efter fotostoppet av de två tornen i dagsljus kunde man välja att bli kvar längre, gå tillbaka till hotellet (tar cirka 30 minuter), åka monorail tillbaka till hotellet eller åka monorail med mig till China Town och Petaling Street. De flesta åkte med mig till shoppingstråket. 

 
Det blev lite handlat och vi var kvar tills mörkret började la sig. Nu kunde man välja igen - att antingen åka Monorail hem eller gå med mig till Street Food Market i Bukit Bitang. De flesta hakade på till min favvothai-restaraurang där. Så himla roligt!

Efter en ny extrasväng till bankomaten blev det hemgång efter en trevlig kväll. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0