28 januari - Ankomstdag

Ja, då var det dags att ta emot gästerna för årets första Rolfresa i Malaysia.
 

Gillar skyltarna de har på toaletterna på KL:s flygplats.


I väntan på gästerna

Första gruppen landade i KL redan straxt före kl 8 på morgonen. Så dags finns inga rum klara för incheckning. Så vad göra? Ja, man måste ju fördriva tiden och hålla igång efter en så lång resa på dryga 9600 kilometer. Därför satsade vi på Cityturen direkt.




Så vi in till stan och avstigning nära floderna Gombak och Klang. Det var i flodernas y-korsningen som KL:s historia startade med djungel, träsk, begravningsplats, kåkstad och sedan 1909 en vacker moské - Masjid Jamek. Härifrån promenerade vi på Katsura walk och Central market, fick se lite av China Town innan vi klev på bussen och styrde mot det mäktiga palatset Istana Negara, byggt 1928 som fungerade som kungens palats fram till 2008 när ett nytt stod klart.


En Toyota med tilläggsnamnet Saab stod på parkeringen



Och AJ och jag jobbade ihop återigen

Men dagen slutade inte här. På väg till Selangor Royal Pewter factory gjort vi ett extrastopp vid Batu Caves där man förberedde för hinduernas främsta högtid, Taipusam. Några klev upp den 272 trappstegen till templet men de flesta blev nog kvar på gatunivå. Här blev det Jack fruit till fruktstunden.




På tennfabriken fick vi en rundvisning och kunde därefter äta lättlunch på deras restaurang innan vi åkte till hotell Meliá Kuala Lumpursom nu hade våra rum klara.



Under tiden vi var ute på stadsrundturen hade arlandafolket anlänt och redan checkat in. Dessa sju skulle vi träffa på kvällen innan det var dags att bege oss till middagen.

På Meliá skulle vi stanna tre nätter. Hotellet ligger mitt i Bukit Bintang - gyllene triangeln - med närhet till såväl sevärdheter som shopping, restauranger och barer.
Var vi åt middag? Jo, i ösregn sprang jag och AJ med lånade paraplyn mellan buss och entré in till Suria KLCC som ligger i Twin Towers. Här skulle vi äta kinesisk meny på Spring garden medan mörkret lade sig utanför väggarna. Och vilken tur vi hade! Regnet upphörde under det att vi satt och åt, och vi kunde få se torn och område upplysta med kolsvart bakgrund innan vi åkte tillbaka till hotellet. 

 
Ett annat äventyr denna kväll (och under resans gång) var utflykt till en bankomat. Ja, det finns depositmaskiner också och försöker man ta ut pengar där försvinner kortet in i maskinen efter tredje försöket (och ja, det har hänt). Och att ta ut pengar här och i många andra länder kan vara lite klurigt. Det gäller nämligen att göra rätt val vid knapptryckningarna. Om du använder ett kreditkort och väljer att ta ut på krediten – sorry, inga pengar. Man måste välja Savings oavsett vilket kort! Och med detta vardagsäventyr avslutades iallafall min dag och jag tror att alla hamnade i horisontalläge snabbt...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0