Sista semesterdagarna 29-30 juni

Jag hoppade glatt upp ur sängen och åt maria-frukost. Klockan var halv sex och en perfekt tidpunkt att skutta upp på. Lördag-söndag hade jag tid över till lite annat. Tvättid, pokénad till Tornby, pokénad till Valla och bokning av resa.
 
Lördag 29 juniDet var en varm och solig dag. Ja, vi har faktiskt haft många sådana dagar upplever jag. Det är en fin sommar vi har haft hittills.


På väg till Tornby såg jag att det fortfarande finns fina fläderblomsklasar. Men näe, det får räcka med en misslyckade sats som möglade och en som kom igång att jäsa.
 


Söndag 30 juni

Sista semesterdagen blev det som vanligt en Pokénad. Jag har mailat ut till mitt gamla och nya team, att man kunde ta med sig respektive och komma och spela minigolf i Valla med mig på söndagen kl 14. Jag kände dock redan på morgonen att ingen skulle komma, medan barnen ansåg att det var självklart att många skulle haka på mitt påhitt. Och eftersom jag hade sammankallat till detta spel, fick jag ju vackert vandra hemfrån.
 

Eftersom minigolfen låg i Valla var det ju självklart att ta Pokénaden via Gamla Linköping. Anledningen till ovanstående val av motiv är själva telefonkiosken. Kommer ni ihåg den?När man skulle ringa till någon, lyfte man telefonluren, stoppade en 10- eller 25-öring eller kanske 1 krona i myntinkastet. Man väntade sedan på signal, ringde numret till någon fast telefon kanske hemma hos någon och pratade en stund.

 
Tre tut i luren berättade att snart var pengarna slut. Kanske hann man fylla på för att samtalet inte skulle brytas. Annars stod man där med en tyst telefonlur i handen. Ja, det var tider det, ni! Vi snackar 70-tal.
På 80-talet moderniserades telefonkioskerna och man kunde ha Telefonkort laddat med pengar istället. Under samma årtionde kom Biltelefonen. Ja, du läste rätt. Det var typ en halv resväska med en lur i sladd hahaha. Det var den första mobila telefonen jag kom i kontakt med.

Kolla in filmen om Biltelefonens historia (som slutar med Mo-Bilen). De enda jag själv aldrig har ägt är den längst upp till vänster, TeknoPhonen och längst ner till höger, iPhone...

 
Lite kul, eller hur? Önskas mer info? Surfa in på https://popularhistoria.se/teknik/uppfinningar/mobiltelefonens-historia
 
Men slut med telefonsnacket. Hur gick det då på minigolfen? hahahah ja, du. Jag tog en glass, bloggade och gick tillbaka hem efter 45 minuter - ingen kom. Men jag fick ju en solPokénad och en storstrut!

Väl hemma bestämde jag mig för att jag förtjänade en resa - år 2020. I fredags fick jag ett erbjudande om att åka till Cypern 14 dagar 27.03– 10.04.2020. Det bestämde jag mig för att nappa på. Varför? Jag har ju varit där tidigare. Ja, men kolla in Cyperns historia under 3 minuter och 15 sekunder så förstår du, om du känner mig! Det finns avsevärt mycket mer än att sola i Aya Nappa på 90-talet :)Och för dig som blev nyfiken och vill veta mer, kolla på dokumentären också!

 
Flyg, transfer, singeltillägg, 7 dagar rundresa med lokalguide till kända platser och halvpension + 7 dagar på lyxhotell på hemlig ort.  Allt för bara 7.670 spänn! Känns rätt bra, du! Och det ska bli så spännande.
 
Vilken toppensemestervecka jag fick. Eller fick och fick - jag skapade den ju själv så klart. Så egentligen... Tack till mig själv!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0