Del av sommarsemestern

Det verkar som om de flesta i min omgivning anser att semester är det samma som att inte göra något alls, utan vila... Intressant, va?
För mig betyder semester att jag kan välja att göra annat än att åka till jobbet 😁 För mig är semester helt enkelt en aktiv vila. Bra för både kropp och själ. Och det kan jag lova att jag hann inte ägna tankar åt jobbet alls under mina första 240 timmar (10 dygn). Det var först sista kvällen som tankarna snurrade igång ett par timmar. Jag är supernöjd med min semester. I det här inlägget berättar jag det mesta. Det som kommer nästa gång är min Kulturresa.
 
 
Du kanske vill veta vad jag gjorde?
Jamen, då börjar vi torsdag kväll, dagen innan midsommarafton.

20 JUNI
 


Denna torsdag gick jag från jobbet, hem till det som började bli som jag hade tänkt mig. Jag bokade tvättid till dagen därpå, började packa för midsommar och fick ett glas Zinfandel. Det var min Kick-off, det!
 
21 JUNI MIDSOMMARAFTON

På fredagen avverkade jag tvättiden och hann precis bli klar när jag blev upphämtad av Per för att åka till Berit i Vikingstad. Där stannade vi och fikade en stund innan vi fortsatte till Nykil. Här skulle veckoslutet tillbringas!


Sill och nubbe till lunch som sig bör.


Jag vet att det är något malplacerat med stickning av vantar på midsommarafton men något måste man ju förströ sig med på landet.


Något morbid syn, den där snaran som är till fåtöljgungan...


22 JUNI - LÅNGPROMENAD & FISKETUR

I arla morgonstund knäppte jag på kängorna och begav mig ut på Pokénad. Nåja, det är nästan aldrig någon idé att starta Pokémon för här finns inga stopp - men ett och annat monster kommer på besök.

En grönskande åker med Bjärsen i bakgrunden.


Två Strimlöss hade något fuffens för sig på ett Hundkex.


Och en vargspindel hade byggt in sitt bo i kletigt nät i hopp om att kunna fånga lunchen.


En Skogsnätfjäril var snäll och stannade upp på en Röllekablomma ett kort ögonblick.
 

Sjön såg inbjudande ut - men inte tillräckligt. Jag behöver minst 25 grader i vattnet. Något premiärbad blir det ytterst sällan före slutet av juli på dessa breddgrader.
 

Har försökt artbestämma denna flugliknande insekt, men gått bet. Vet du? Kommentera gärna mitt inlägg!


En Påfågelöge-larv kom krypande i gräset från sin dunge med nässlor.
 

Vi tog också med en fisketur. Några hugg, kanske Gös eller Gädda men vi fick nöja oss med tre aborrar.


Den i mitten som kom på mitt spö, hade två små Signalkräftor i magen.
 
Så passerade även denna dag förbi. Med öppen ytterdörr somnade jag in och laddade för söndagen och hemfärd.

 
 23 JUNI FLÄDERCHAMPAGNE

Vi packade ihop tidigt (och Per var snäll och skjutsade hem mig ända hem).

Nedanför där bilen stod parkerad stod en Nattviol, som faktiskt är en orkidé. Fridlyst sådan.
 

Väl hemma lämnade jag faktiskt bara in grejerna i lägenheten och åkte sedan till Mjärdevi i två ärenden. Jag skulle plocka fläder till champagne och se om det stod kvar sill och potatis i kylen. Det behövde isåfall komma hem.


Jag satte två omgångar fläderchampagne och levde i förhoppningen om att det skulle bli lika bra som förra gången. Det visade sig vara lättare sagt än gjort. Denna omgång möglade. Besvikelsen var så klart total! Kanske för varmt i mitt kök?
 
 
24 JUNI MED BENNO

Den här dagen blev början på ett typ minnesvärt garderobsprojekt, kan man säga. Jag fick nämligen plötsligt för mig att jag bara MÅSTE ha en garderob! Och hade då i tankarna att en garderob var storleksmässigt som en Billyhylla. Iallafall, jag kollade Linköpings återvinning men där hittade jag ingen garderob - men där hittade jag en vit Benno som skulle ersätta Kattklätterträdet som numera finns hos Martina. Den drog jag hem i min shoppingvagn. Gick hur bra som helst!
 
 
Jag kollade vidare på nätet efter garderob. Först Blocket, men där fanns ingen vit som jag ville ha. Jag loggade sedan in på Shpock och där hittade jag en i Åbylund för 150 spänn med lådor och trådbackar. Perfekt, tänkte jag. Kontaktade säljare och så var affären i hamn! Vi kom överens om att jag skulle hämta på tisdagen. Ursprungsidén var att jag skulle montera ner och köra hem delarna på min ölvagn. Men när Per fick höra det erbjöd han sig att köra hem den - och tur var väl det!


25 JUNI  FJÄRDE VÅNINGEN & JONZON

Det var dags att packa igen. Den här gången skulle jag till Rappet och vara hundvakt till Jonzon då Per skulle med arbetskamrater till kusten ett par dagar.
Men innan dess hann jag tillbaka till Återvinningen. Hade sett några grejer som skulle kunna funka till sänggavel. Eller kanske mer Väggkudde. Ja, som skydd i huvudänden på sängen alltså. Utan skydd blir det lätt fläckigt av håret och det verkar ju onödigt om det går att undvika. 
Jag hittade en passande pannå som kläddes med en fjäderfylld kudde och mitt antracitgråa tyg - som var väl tilltaget som överkast - fick stå till tjänst med en halvmeter tyg.


Jag blev supernöjd med mig väggkudde!

Sedan skulle då garderoben hem. I kontakten med säljare hade jag dock glömt att ställa en väsentlig fråga. Hur bodde han? Det visade sig nämligen att han bodde på 4e våningen - i ett hus utan hiss!

Det var dock ett lätt projekt att montera ner och efter fem-sex vändor upp och ner för trapporna få hem den - i jämförelse med att få ihop garderoben på egen hand.

 
Men allting går om man vill - med lite hjälp av vägg, stege, andra möbler och en lättjobbad skruvdragare (som jag inte hittade laddaren till visserligen så det blev ett nyköp av skruvdragare senare denna vecka). Spännande värre!
 
 
Det jag inte hann med innan jag blev tvungen att åka iväg till Rappet till vovven, var att montera dit dörrarna. Det fick bli senare, det!

För eftermiddagen tillbringades med en trött och varm hund som helst låg under Trollhasselbusken istället för att gå på promenader.
26 JULI HUND- & BARNVAKT

Ännu en solig och varm dag. Passade mig perfekt. Och efter frukosten kom jag på att jag absolut skulle sätta upp mitt trerumstält (9-mannatält). Måste ju se hur det ser ut och om det går att sätta upp själv.
Och Jonzon låg, likt Ferdinand under sin korkek, under sin Trollhassel hela tiden och iakttog hur tältet växte fram.
 
Milla skulle till frisören i Vikingstad och jag skulle ha barnen ett par timmar. Det blev Finns i sjön, Björnspelet, Prinsesspelet, lek i tältet, gunga, hoppa studsmatta, springa i tunnel och middag - allt utan några större bekymmer. Sedan kom mamma. Då var husfriden över. Som tur var kunde jag bevisa för henne att vi faktiskt mest hade haft kul eftersom jag fotat och filmat en del.Ja, man står ut med mycket när det gäller barn.


Barnen ville inte följa med på promenad med Jonzon så jag fick gå själv. På vägen plockade jag smultron på strå, som glupskt åts upp av två glada barn.


27 JUNI SOLA & HEMFÄRD

En sak som Jonzon och jag har gemensamt är att vi gillar att sola. Nu hade jag ju missat att ta med bikinin. Men vad gör väl det när man har bh och trosor? Inte ett dugg faktiskt!


Per skulle komma runt lunch. Det betydde att jag kunde åka på förmiddagen, in till stan. Jag åkte direkt hem. Och nu stod dörrmontering på menyn. Det gick galant, det. Så nu står garderoben på sin plats och hyllan Benno är fastmonterad i väggen.

 
Min torsdageftermiddag/kväll tillbringade jag på Friskis och Svettis. Det var sista passet för sommaren. Till hösten kommer jag inte fortsätta ha fast pass på söndagarna. Vi får se om jag blir kvar som vikarie på alla fyra anläggningarna istället (City, Harvestad, Kanonhuset och Tannefors). Det vore trist att behöva släppa det helt, känner jag.

På Pokénaden till Friskis insåg jag att man hade stängt av Storgatan och gjort den till Gågata. Rätt så trevligt faktiskt.
 
Men nu, hörni, så avslutar jag. Sista semesterdagarna (fredag-söndag) kommer efter att jag har redigerat bilderna jag tog. Men ni är väl utrustade med en stor portion tålamod med mig vid det här laget, va?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0