22-26 juli - Medelhavsklimat

Så underbart! Att medelhavsvärme finns här, alltså. Passar min kropp och själ väldigt bra, trots att min lägenhet är en bastu. Hade ju hoppats på takfläkten men aja, det gick ju åt fanders. Men jag kör våt-handduk-knepet igen så det funkar bra.

V 30 2019 har innehållit en massa roligt som vanligt. Om du har lust, häng med nu!
 
MÄNDAG 22/7
Tog med mig min öl-vagn till jobbet idag. Alltså, jag har aldrig lastat den med öl någongång. Tror jag hittade den på Second Hand. Jag använder den istället för att köra tunga grejer med. Och planen var att åka till Priso efter jobbet och hämta mitt Matsmart-paket. Förra gången missade jag vagnen och fick slita hund för att få hem kartongen på 17 kilo. Den här gången gick det riktigt smidigt.
 
 Bara en massa bra-att-ha-när-man-lagar-mat-och-bakar-grejer
 

TISDAG 23/7
Matlådebyte med Viktor på jobbet. Han bjöd på en jättegod Tacogratäng.
 
 
Med till jobbet i min väska denna dag, var en massa tärnat bröd. Syftet var att ta med det och åka ner till Ankdammen för att mata änderna. Ja, jag VET att man menar att vi inte ska mata änderna med vitt bröd för att de blir undernärda. Så det blev lite grovt bröd och jag fick därför kasta hälften. Och jag gillar ju inte att kasta mat så det gjorde lite ont, det.
Jag fick sällskap av löptränande Milla, Martin och Naima som hjälpte till att kasta ut brödtärningarna. Och när vi stod det började det plötsligt regna. Och det regnade kotte-delar! Det var två ekorrar som satt i granen och skalade kottar. Hahaha Så roligt!
 
 
Innan jag tog bussen hem följde jag med familjen hem för att hämta hem mitt Campingkök. Planen var ju att jag skulle ut och tälta i helgen... Att det sedan inte blev så var att jag hittade annat mer intressant att göra.


ONSDAG 24/7
Vaknade med en del av en kotte i håret från en av ekorrarna.
 
 
Idag var det min tur att bjuda Viktor på mat och jag bjöd på kycklinggratäng med knaperstekt bacon och pasta. Roligt det där. Man kanske ska kolla om några fler gillar att laga mat och vill vara med "matklubben"?

Under kvällen började jag (återigen) kika på hoj. Är mest intresserad av Yahamas gamla Virago. Gillar modellen och den passar mig som är 160 cm över havet. Jag tänkte inte köpa någon Streethoj igen även om det fanns med i bilden ett tag.
Jag skickade en fråga till en som hade en Yamaha XV400cc, årsmodell 83 i Nora men därifrån fick jag aldrig något svar. Ingen ko på isen dock. Jag BEHÖVER ju ingen hoj. Det GÅR att leva utan, och jag ändå ingen uppställningsplats.
 
Däremot behövde jag biljett till Mantorp park och Drag race Revival. Först var jag inne på att tälta från fredag till söndag. Men där kom jag på andra tankar så jag bokade bara lördagen med sittplats på läktar A som är precis vid starten.

 
Sedan ett par dagar har jag testat mitt självuppblåsbara liggunderlag. (Den där begade luftmadrassen hamnade ju i soporna efter två försök att täppa till hål.) Och den var ju både tät och supersmidig även om det ligger mycket möda och stort besvär bakom för att få den fullt uppblåst.
 


Fördelarna är ju att man slipper bära med sig en extra grej såsom en luftpump och att den tar lite plats.

 
 
TORSDAG 25/7
Ja, den här dagen kom och försvann. Kan inte dra mig till minnes idag (söndag) att det hände något speciellt faktiskt. Förutom att jag hade kvällspasset på jobbet - och såg en massa Utomjordingar på bussen till jobbet. Ganska normalt just den här tiden på året.

Det är den årliga NärCon festivalen - Nordens största Cosplayfestival - i Linköping torsdag-söndag. (Cosplay är en form av performance/maskerad ursprungligen från Japan). Insåg försent att jag nog borde ha gått dit någon av dagarna. Jag tror faktiskt att jag skulle tycka det vore roligt. Men jag skriver in i kalendern till 2020 och får fundera om jag ska ta med barnbarnen och komma som jag är eller klä ut mig jag också.

I ett hastigt ögonblick fick jag för mig att jag skulle till Pekingträffen med Pella på lördagen efter Mantorp. Men så sansade jag mig. Att först ta pendeln till Mantorp, gå en timme till Mantorp Park, kolla Drag race, gå en timme tillbaka till stationen, ta pendeln till Norrköping och där ta spårvagn till Vrinnevi för att sedan gå till hojträff i Karstorp samma dag... Alltså, jag vill göra allt som är roligt men Nej. Det blev bara för mycket så jag fick avboka träffen - men den finns också i min kalender till nästa år.

 
FREDAG 26/7
Dags för ännu ett födelsedagsfirande på jobbet och denna gång serverades mina fri-stajlade "Raket-mackor" som innefattade; potatissallad med purjo och gurkmix, rökt skinka, körsbärstomater, vit saltgurka och bladpersilja på polarbröd. Allt toppat med Raketost!

För kan du tänka dig, i samband med firandet av 40 års frånvaro har Raketosten hamnat i butikshyllorna - som mjukost. Var ju självklart tvungen att köpa en tub!
 

Annons från Kavlis hemsida
 
Kavlis Raketost landade på jorden på 1947. Det är den roligast osten som någonsin har tillverkats - som i och för sig inte smakade nåt utan är lika ospännande som dagens Hushållsost, om du frågar mig. 
Hårdosten låg i ett vaxat rör, trycktes upp och skars av med en tråd. Till Sverige kom osten på 60-talet men så slutade den tillverkas 1979 med förklaringen att maskinen som tillverkat osten under 30 år var utsliten och att bomullssnöret som man skar av osten med kändes ohygieniskt. Tidigare har Kavli sagt att denna ost inte ska komma tillbaka. Men i år gjorde den alltså Come back!
 
Och där är vardagarna avverkade med raketfart. Nästa inlägg som är en sammanfattning av min lördag kommer gå ännu snabbare, för då avverkar vi världen snabbaste sport. Drag race!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0