7 maj (!) Födelsedagsgrillning på Garnison

För 82 år sedan föddes en liten flicka på BB i Linköping - och det var min mamma, det! Idag skulle hon firas hemma hos henne och sambon sedan några år, Björn.
 
Men först blev det ett besök i handelsträdgården i Viby för inköp av hängpetunia till födelsedagsbarnet. I ett mycket hastigt ögonblick fick jag beslutångest över en Fuchsia. Blomman var så himla cool. Men så tänkte jag en gång till. Vaddå, rosa och lila i mitt hem? Nääää. Så den fick bli kvar i affären.
 
Alltså, det var nääääära att den kom med hem. Tur jag sansade mig för färgerna hade nog gett mig lite ångest...
 
Från Viby åkte vi till Lambohov för att hälsa på Berit (x-svärmor) Där grundade vi med kaffe och kakor innan vi åkte vidare hem till min mor.

Jonzon var glad över att träffa kattkompisen Tess och det verkade vara ömsesisdigt.
 
Det blev sedan en riktig familjedag med härlig värme från sol och människor på Björns och mammas grillplats. (Den enda som hade riktigt tråkigt var Jonzon. Att vara hund i värmen och dessutom vara tvungen att vara kopplad är ju inte riktigt hans typ av val...)
 

Denna fantastiska kvinna, min mor, firades med blommor och presenter av min familj inkluderat fyra barnbarn och svärsöner, tillika Björns ena dotters familj. Totalt var vi 17 pers på grillplatsen och hade en trevlig eftermiddag ihop.

Nyss bestämde jag mig för att göra collage av några av bilderna från dagen. Tror det blir liksom lagom mycket bilder i det här inlägget. Varsågod!


Börjar med grabbarna i närmaste familjen. Per och Jonzon jämte svärsönerna Jens och Chrille.
 

Äldsta dottern Martina med Chrille, Albin och Simon.


Yngsta dottern Milla med Jens, Elton och Naima.


Och så från Björns sida kom Hillevi och Sigge med barnen Ida och Oskar samt barnbarnet Zeke.

Och förutom korvgrillning blev det glass och kaffe/saft med tårta - och en hel del lek inkluderat en jagande mormor som lekte kull. Ganska jobbigt i värmen, kan jag avslöja. Men troligtvis välbehövligt efter allt ätande...

Så var det dags för uppbrott och vi skingrades, några in till stan, andra till Nykil och jag följde med till Rappestad. Jag blev så inspirerad av den här dagen att jag har bestämt mig för att det ska vara fint väder på min födelsedag den 26 augusti så jag också kan ha kalas ute i "min" trädgård i Gottfridsberg ;) Vad tror ni? Kan jag ha sådan tur att jag får soligt och fint jag också?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0