23-26 maj - Svart/vitt

För första gången på åtta år startar jag sommarsäsongen med ett par oerhört vita ben. Logiskt i och för sig, eftersom jag har tidigare har arbetat på sydliga breddgrader. Men det är något utav ett hårt slag för en frusen soldyrkare.
 

Man kan nästan tro att fotot är taget i svart-vitt, men tyvärr, det är i färg.
 
Fast då är det ju bara att trotsa dem och gå lite barbent ett tag framöver, tänkte jag. Med undantag av kalla dagar som dessvärre inträffar mer ofta än sällan på dessa breddgrader, och som du vet är jag ingen viking.
(Nu blev det ju ingen sol och värme under mina lediga dagar, 25-26 maj, vilket betyder att jag har krupit in i mina långbyxor igen.)
 


Tisdag i morgonsol.

Det blev dock en solig tisdagmorgon - arbetsdag. Det var varmt och fint hela dagen ända in på kvällen.


Det var så varmt att jag förklarade det sommar på kvällen, varvid jag införskaffade ett paket Pall mall mentol. Som den periodare jag är kan jag ta en cigarett då och då utan att förfalla in i stadigvarande drogberoende :)
 

På tisdagen stod alla träd kvar. På torsdagen var halva skogen borta noterade jag förvånat när jag kom med bussen.

Varken onsdagen eller torsdagen var jag särdeles kreativ. Onsdagen blev det mest vila faktiskt. Under torsdagen vid lunch, tog jag beslutet att åka till landet bara för att mötas av trädavverkning! Här går det undan.
 
Solen lyste med sin frånvaro. Då får man pigga upp sig med lite trädgårdsblommor istället.


Det blev en långpromenad in till Vikingstad och Vikingahallen. 

Jag drabbades av ett plötsligt behov av hemmalagat potatismos på torsdageftermiddagen. Kollade min cykel. Men den har stått för länge så det saknades lite luft i bakdäcket. Efter att ha letat efter en cykelpump, utan lycka fick jag vackert ta apostlahästarna till affären - men det blev bussen hem. Man ska ju inte överdriva det där med steg. Jag fick iallafall typ 5.000 steg i kroppen. Alltid något.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0