22 maj - Vice president

Någonstans borde jag kanske känna mig priviligierad över att numera kunna titulera mig Vice President för ett internetbaserat projekt i Hongkong som jag har varit involverad i sedan november 2014. Men så länge projektet inte ger annat än virtuella pengar så tar jag det inte riktigt på allvar. Men lite roligt är det ju förstås.
 
Men inget kommer utan arbetsinsats. Idag blev det till att jobba 8 timmar, visserligen ifrån soffan med datorn i knät, men det var kanske inte helt vad jag har tänkt ägna söndagen med. Speciellt som solen sken och det var så underbart varmt ute.


Men morgonen, som startade vid halv sex, innefattade en varm och härlig promenad. Och du har säkert hört uttrycket  "Mellan hägg och syren". Ursprunget är inte helt bevisat men den vanliga uppfattningen är att det skulle ha använts av en skomakare som tog semester på försommaren och satte upp en skylt med texten ”Stängt mellan hägg och syren”. (Språkrådets uppgifter)
 

Det är härligt att passera förbi blommande, underbart doftande syrén.
 
Om den där skomakaren hade levt nuförtiden skulle han inte fått någon semester eftersom både hägg och syrén blommar samtidigt.


Tog morgonpromenad med Jonzon  som läste morgontidningen i farten.


Det är bara att inse att man såg rätt så trött ut klockan halv sex denna morgon.


Jonzon, den latmasken, var mest sugen på att få komma tillbaka till soffan.


Det var fullt av svarta skogssniglar i skogen. De flesta var väldigt små och jag undrade lite var de stora befann sig.


Om insekterna är aktiva och polinerar ordentligt lär det bli en hel del frukt och bär. Inte dumt alls isåfall!

Klockan halv tre på eftermiddagen hade jag jobbat klart och kunde ta time-out... i en varm bil som tog mig till Motala för lite matlagning.
 
Usch, tiden gick alldeles för fort och jag tycker inte jag hann någonting. För plötsligt var den här dagen slut och även om jag hade gjort en massa kändes som om jag inte hade gjort någonting. Ibland är det trist att vara resultatinriktad eftersom en del saker man faktiskt gör inte ger omedelbart resultat, utan ska ses mer långsiktigt. Men tålamod har ju aldrig varit min starka sida oc,h det är just otåligheten som har gjort att jag är där jag är i livet :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0