(13-)14 maj - Va va vroooom!

Den 13 maj var en ganska intetsägande dag. Desto mer hände den 14e!

Sommaren hade försvunnit spårlöst denna morgon. Men på med tjock tröja och dunjacka och iväg - bara för att mötas av att 308:an var försenad vilket gjorde att det blev pendeltåg in till Linköping istället för bussen. Men in kom jag för att möta upp andra motorintresserad.


Idag var det dags för Linköpings city race för första gången. På Resecentrum mötte jag upp Peter, Henke, Ville, Ralle, Martina, Mali, Benjamin och Albin varefter vi promenerade mot Stångebrofältet.


Humöret var på topp, speciellt hos Benjamin och Albin som i stort sett sprang runt hela tiden. Å andra sidan var det väl de som höll värmen bäst.


Noterade att man planterat ett hjärta vid Tullbron. Det var ju lite fint.


Alla barn ville försökt klättra upp på bjälkarna som är en del av Wolfgang Peter Menzels monument från 1998 (Ett monument som ska påminna om Slaget om Stångebro - läs mer om Sveriges sista inbördeskrig på http://www.alltomhistoria.se/artiklar/slaget-vid-stangebro/)

Det var lite förseningar bland annat på grund av nattligt sabotage på banan. Alltså, varför GÖR folk sånt? Iallafall, vi passade då på att gå och kolla på första startfältets bilar och stötte på Simon Hultén som, enligt min mening, hade coolaste bilen där - en Radical SR3 RSX. Och Albin höll med .)


När banan fick godkänt av säkerhetspersonalen kom provkörningarna igång.
 

Tror det var Linus Lagerström som var katten bland hermeliner, körandes sin KZ2 go-kart. (KZ2 är en internationell tävlingsklass inom Karting (Gokart i folkmun) med 6-växlade fordon på 125cc. Visste du att den kan göra 0-100 km/h på 4 sek och har en toppfart på 170 km/h. Rätt imponerande eller hur?
 
En annan som inte körde "vanlig" bil var Aurore Milton på sin Suzuki GSX-R 600 varvid jag saknade min egen Suzuki GS500E. Jo, då. Det händer att jag tänker att jag ska köpa hoj igen...


Alla vi kände oss upprymda av såväl ljud som doften av bränt gummi.


Vid lunchtid tog vi en promenad bland häftiga bilar. Personlig favvo, den limegröna Dodge Vipern. Den slog både Ferraris och Lamborghinis...


Hos lokale kändisen, Johannes Gabrielsson, fick Albin och Benjamin provsitta hans Go-kart och fick veta att när de fyllt 7 år var de välkomna till Sviestad för att börja köra själva.

Jag och Mali gav upp tidigare än de andra på grund av kylan. Innan jag åkte hem tog jag en sväng in till stan för att lämna in autogiroblanketten till Stångåstaden. Men Bobutiken var stängt. Hade missat att det var Pingstafton, ju.
 
Pendeln tog mig ända till Motala utan incidenter och dage avrundades med hamburgare med pommes och värmande rött innan bingen fick besök. Det var all-in-all en väldigt trevlig dag! Om racet blir av nästa år blir det garanterat nytt besök!

(Not. Burnout-bilderna är tagna av Martina)

Kommentarer
Postat av: Malin

Låter som en härlig familjedag. Men att fredagen den 13:e skulle varit intetsägande: hmm, var det inte nåt omvälvande, snudd på tragiskt, som hände på jobbet? Minsann

2016-05-15 @ 10:43:17
URL: http://trudiluttis.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0