6 juni - Nationaldag vid Boren

I arla morgonstund bestämde jag mig för att fira Nationaldagen med en långpromenad, solning och picnic. Det blev en helt fantastisk dag! Här kommer lite av dagens upplevelser på rad.
 

Gillar den här grinden in till ett av de gamla husen vid kraftverket.


Begav mig hemifrån straxt före klockan tio och gick mot Naturreservatet och sjön.


Gick inte den vanliga (skyltade) vägen utan valde att passera förbi Torpa och bort.


Lägenheterna i Torpa (ägs av Platen) ligger runt mysiga innergårdar. Att entréerna är täckta av spännande och mystiska konstverk är bara roligt. Frågade en som bodde där om hon visste vad det föreställde. Det hade hon ingen aning om. Det hade heller inte Ida som kom bort till Gröna plan och gjorde mig sällskap en stund. 


Solen sken men det var inte jättevarmt. Jag hade tröja på mig under promenaden eftersom den mest gick i skugga, likaså när skuggan kom och jag envist låg kvar i bikinin eftersom jag inte hade lust att flytta på mig.


Det ligger många båthus längs med Motala ström. Rena idyllen!


Tog mig friheten att kliva ner för en trappa och ut till några båthus. Tänk vad underbart att kunna sitta där på kvällarna, va! Just de här ligger med utsikt mot Slaggbron. Bron har fått sitt namn eftersom man använde den för att forsla slagg* från Motala Verkstad på järnvägsvagnar till Rävabacken vid Borens strand ända fram till år 1961.
*Slagg är en restprodukt efter framställning av olika metaller.


Klev vidare in i den lummiga skogen och valde den vanliga, mer kända vägen.


Denna varma dag valde jag att promenera i mina Ecco-sandaler. Det har annars inte blivit mycket "sandalande" alls i år.


Vy över Boren en bra bit ifrån mitt slutmål.


Ett par olika typer av fluffiga fröställningar fångade mitt (foto-)intresse.


Tog en dryckespaus på bryggan fortfarande en bra bit ifrån mitt slutmål.


Skogsstigen ringlade vidare in och bort - och till slut var jag framme!


Väl framme fann jag en bra plats tyckte jag. Handduken kom fram och jag la mig för att sola någon timme. Vid tolv-hugget dukade jag upp min matsäck och tog fram min svenska guideflagga. Den viftade jag runt lite med där jag satt och försökt få bra vinkel på flagga, mat och sjö. Jag log åt folk som tittade och låtsades som om förfarandet var fullständigt normalt en dag som denna. De log tillbaka lite överseende...


När jag satt där på gräsplanen (under tiden det var skugga på min plats och jag satt med tröjan på), fick jag se ett bekant ansikte. Det var Ida som också hade samma idé som mig. Att få lite sol på kroppen en stund. Vi tågade ner till bryggan lite i omgångar, men hon var lite modigare än mig för hon doppade hela sig faktiskt. Jag var precis lika nöjd över att ha doppat benen till knäna. Jag är INTE road av 18-gradigt vatten som bekant.


Mitt rekord för kallbad - förutom det i Boden på Bandvagnskursen när vi var några som badade bastu och kastade oss i Lule älvs 4-gradiga vatten - var 16-gradigt vatten i början av maj i Adriatiska havet när jag jobbade på kryssningsbåt i Kroatien. Om jag kan undvika att göra om dylika simäventyr är jag oerhört tacksam.
 
Ida och jag var kvar till tre-hugget båda två, och gick sedan en annan (genväg) hemåt via Fångstgropen och fårhagen. Det var verkligen en förträfflig Nationaldag. Den bästa någonsin faktiskt :)
Men då kanske jag ska tillägga att jag inte har varit hemma så många Nationaldagar - och jag har väl aldrig känt något behov av att fira dagen när jag inte har varit på svensk mark. Men hallå, om man kan tillbringa dagar så här så spelar det ju ingen roll vilken dag det är. Den här typen av dagar kan jag leva med varje dag! Skillnaden skulle väl vara att jag inte tar med mig svenska flaggan...

Kommentarer
Postat av: Anonym

Härlig Dag!

2016-06-07 @ 21:31:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0