29-31 maj - Som en karusell

Nu när jag ser tillbaka på de sista dagarna i maj inser jag att jag hade ett par väldigt lugna dagar -även om de har inneburit några småförändringar. Som att jag exempelvis valt att ta bussen till jobbet och därför varit i Mjärdevi en timme före arbetsdagens start.
 
Men med det jag vet idag (1 juni) så anar jag att syftet var att jag skulle liksom hinna ta lugna promenader och meditativa pauser för att samla energi... För snart snurrar livet igång snabbt som en karusell.


Söndag 29 maj Mors dag


Per hade plockat underbart doftande liljekonvalj som stod på köksbordet, dagen till ära.

Jobbade helgen så det var rött ljus i riktning mot Motala. Men tåget gick både in till Linköping, och från Linköping så jag kom hem ordentligt. Jag är tacksam varje gång pendeln kommer och går i tid.
 
 
Måndag 30 maj Direktbussen till Mjärdevi


Jepp, idag började jag ta bussen till jobbet. När jag börjar 8 funkar det bra. Nästa vecka lär det bli tåget igen. Men ombyte förnöjer!


Det var en semi-solig morgon som föregicks av regn.


Daggkåpan gör verkligen sitt namn rättvisa.


Om balansen mellan regn och värme håller i sig kan det bli gott om körsbär i år igen.


Företaget tvärs över gatan från oss sett, har en parkering avsedd för motorcyklar. Är inte det väldigt generöst? Annars måste man tampas med antingen bilister eller cyklister.

En vanlig och väldigt rolig arbetsdag gick av stapeln kl 07.45 och avslutades kl 17. Kvällen tillbringades sedan i tvättstugan. Inte särskilt spännande. Det roligaste idag var nog att jag kunde hämta ut basen till mina Memoarer. Nu är det bara att få motivationen att skriva klart också...
 
 
Tisdag 31 maj

En underbar och solig morgon som gjorde mig så himla glad. Åh, vad jag älskar värme! Den ska visst hålla i sig ett par dagar. Bara att njuta alltså!
Och snart börjar nedräkningen för min flytt in till Linköping. Den 15e juni får jag nycklarna av Pierre. Sedan är det bara att avvakta och se om livet vill ha mig där på permanent basis...

vill
Graubes standardfrukost stod klar straxt efter kl 5. Alltid lika god :)


Solen sken och det var torrt i gräset så jag lutade mig mot ett av träden vid bäcken innan jag gick till jobbet idag. Fick lite tid att tänka igenom några saker.

En strandskata spatserade utanför mitt hus i hopp om att hitta något gott att äta. Själv fixade jag tacobuffé, tog ett glas vitt och rökte en Pall Mall double click i solen på balkongen - bara för att jag kunde!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0