24-28 augusti - 53-årig student till Marocko

24 augusti - Firad på jobbet
 
Efter den sedvanliga morgonpromenaden blev det jobb. Där blev jag totalt överraskad av Jenny och Marie, som hade fixat dels personliga presenter, dels varit roliga tillsammans med andra kollegor. Häng med så ska jag visa!


Funderar fortfarande på om jag skulle plocka lite slånbär... men vad ska man ha dem till liksom?

När jag kom till min arbetsplats, kom Jenny och Marie och förklarade att jag skulle ju inte vara där på min födelsedag - så jag skulle få present redan idag. Ja, då blev jag rätt så ställd, för att inte säga att jag blev rätt så stum... Ett stort paket kom upp på mitt bord.
 

Och i det stora paketet uppebarade det sig mindre och mindre inslagna paket.


Till slut nådde jag fram till sista paketet. Där låg en toalettpappersrulle...


... som mina kollegor hade signerat. hahahaha Så himla kul och fyndigt gjort, tycker jag. Helt min stil! Och när jag skrattade som bäst, berättade de att nu skulle jag få den riktiga presenten.
 

Och då fick jag Lindorkulor och Jenny hade virkat ett etui till mina bestick. Men hur gulligt var inte detta?! Vilken dag jag fick! 


25 augusti - Student igen

Idag hade jag ledig dag från jobbet. Men det innebar så klart inte att jag inget särskilt skulle göra. Jag hade två saker i agendan. Återbesök på Onkologen och upprop på Engelskan.
 

Mörkret tätnar mer och mer på morgnarna.


Gick upp till US genom trädgårdsföreningen.


Stannade till vid Jättegrytorna. Det är en av länets största Tvillinggrytor där den ena är 2 meter i diameter och den andra är cirka 5 meter. De bildades under vår senaste istid som pågick 110 000-10 000 år sedan. Rätt coolt, va?
 

Så var det då besök i O-huset där jag fick klara resultat och behandlingsplan av min cancer. Min variant är den med bäst prognos (80% överlever den), vilket jag antar är en bra grej - om man promt ska överleva då. Jag är ju inte helt för liv till varje pris som bekant. 
 

Efter en dum mellanlandning på MacDonalds där jag provade deras Chili Cheese som var precis ligga tråkig och "soggig" som deras övriga snabbmat, åkte jag till Universitetet.

Enligt informationen skulle vi vara i C-huset, vilket kändes något märkligt. Det visade sig sedan vara helt fel. Så i ösregn fick jag gå till D-huset och dygnsur sätta mig i en bänk tillsammans med ett fåtal andra. Det var uppenbarligen inte bara jag som gått fel, men de hittade kanske inte på universitetsområdet som är jättestort idag. Men kursen verkar vara superkul. Mycket att läsa och jag missar ju (åtminstone) två föreläsnigar men det känns verkligen jättebra. Det ska bli kul att bli student igen!


26 augusti - In på 54:e året

Jepp, vid sex-snåret lämnade jag år 53 och gled smidigt in på 54e. Alltid kul att bli ett år äldre tycker jag!


På födelsedagar har jag privilegiet att klippa bort sista halvcentimetern på mitt måttband (klipper 1/2 cm varje halvår). Rätt fantastiskt. Hade jag varit någon teknisk/mekanisk pryl hade jag slutat fungera för länge sedan...

Firade med ett glas rött och inköp av en gammalrosa (!) sjal. Jag som inte ens gillar rosa?! Kanske beror det på att jag är inne i någon slags emotionell berg-och-dalbana just nu, där en massa nytt har dykt upp på väldigt kort tid och som jag inte helt kan kontrollera... Kanske jag behöver rosa? Mycket märkligt :)


27 augusti - Registrering med pizzakväll


Inte nog med att jag fick mitt första studenleg ever (det fanns inget sådan på "min" tid) köpte jag en massa litteratur och där försvann 1600 spänn ganska snabbt - och då har jag inte alla en gång...


Och eftersom jag ändå var i spender-tagen valde jag att gå och köpa en Capricciosa Super i den lokala pizzerian. Kan rekommendera den om man gillar pizza med banan och bearnaisesås, verkligen!
När jag satt där och åt framför datorn kom plötsligt en fråga om jag kunde ta en rundresa i Marocko i oktober. Och efter att ha gjort ett slags överslag över tid och rum insåg jag, att det ville jag ju. Imorgon får jag kolla med jobbet om det är okej...


28 augusti - Marockotur i oktober - check!

Jo då, visst fick jag ledigt för att ta den minsann, bara jag lovade att komma tillbaka sedan. Så idag skrev jag in turen 3-10 oktober i min kalender. Nu är det bara att få klart det praktiska plus fräscha upp kunskaper då!
 

Jippie! Marocko - snart kommer jag!


Hämtade lite bilder från Marockoarkivet och gjorde collage till FB. Givetvis måste det ju publiceras även här :) Det ska bli så himla roligt att komma "hem". Och tror du att jag kommer köpa med mig arganolja från Marrakech hem eller??? Jag som häromdagen efterlyste just dylik produkt från mina barn eftersom min flaska började ta slut. Livets vägar blir märkligare och märkligare just nu...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0