6-7 juni - Pendeltågluff o Linköpingsgång

6 juni

På Nationaldagen bestämde jag mig för att hitta på något kul. Det blev pendeltågluff. Började åka mot kusten och  Norrköping för jag tänkte att där vore ju trevligt att gå nere vid Strömmen. Men på vägen dit började det regna.
 


Istället för att hoppa av i Norrköping tog jag vändande pendel in i landet istället.


Kimstad


Linghem


Linköping
 

Vikingstad


Mantorp


Östgötaslätten


Mjölby


Skänninge


Mer Östgötaslätt


Motala, där den här turen också slutade för den här gången. Det var Tjejvättern så det var både mycket folk och mycket cyklar i stan. Här är lite bilder från min promenad.
 

Lunch i hamnen blev det. En torr, smaklös biff och lika tråkig potatisgratäng. Där gjorde jag ett nedköp verkligen. Hade jag planerat luffen har jag tagit med mig smarrig matsäck...


Det blev nationalsång ute på hamnpiren.



Från Motala tog jag pendeln tillbaka till Skänninge, en av Sveriges äldsta städer, och gick av där en sväng. Så då tar vi väl en fotokavalkad från den promenaden som bland annat gick till Veteranbilsutställningen (som visserligen var typ slut när jag kom).


Denna fina (väldigt röda) bil var Vallåkravinnare 1983 stod det på en skylt.
 

Det var en annan upplevelse än på Skänninge marken. För inte så länge sedan tänkte jag tanken att där skulle jag kunna tänka mig att bo som pensionär. Men efter att ha varit där nu så insåg jag att, nej, inte för den här själen. Den staden sov bokstavligen.


En lakritsrem blev det på torget.


Runstenen är av tidigare datum än vad Vårfrukyrkan är. Kyrkan byggdes av tyska hantverkare efter tyskt mönster på 1200-talet och invigdes år 1306, helgad åt jungfru Maria.


Innan jag klev upp på pendeln hem passade jag på att smaka på Magnum Black - en besvikelse. Espresso stod det. Den smakade varken Espresso eller choklad. Näe. tacka vet jag originalet!

 
Efter en dags Östgötaturné kom jag hem, nöjd med upplevelserna. Nästa gång blir det Boxholm och Tranås, har jag bestämt.
 
7 juni

Idag blev det lite annat än tågluff, även om pendeltåget var inblandat. Först åkte jag in till storstaden och handlade, därefter hem och sedan in till Linköping en gång till. Detta dokumenterades självklart. Here we go!
 

En gigantisk geting klämde sig in genom ett hål i min balkongdörr på morgonen, och letade efter en boplats. Kändes inte alls som en bra idé. Den hittade så småningom ut igen och jag har inte sett den sedan dess, tack och lov!



Jag och shoppingvagnen åkte till Tornby. På google hade jag kontrollerat att IKEA var öppet, för jag hade ett par ärenden dit. Men se, det stämde inte alls det! Det var väldigt stängt och parkeringen övergiven.

Det fick bli matinköp på Maxi enbart. Men man kan strosa i flera timmar där så det var ju ingen ko på isen, så att säga.


Shoppad och klar styrde jag vagnen tillbaka mot Mantorp.


Men efter att ha packat upp, lagat mat och ätit lunch kände jag att det passade jättebra att åka tillbaka in till Linköping. Dels hade jag bestämt med min vördade moder kl 15, dels för att ta en fotopromenad.


Så jag in igen då.


Det finns mycket att titta på i Linköping, verkligen.


Min vackra mamma och jag fikade på Café Gyllen och idag festade jag till med en vaniljbulle med socker och kanel på. Klart onyttligt och jättesmaskens! Timmarna har en tendens att rinna iväg när vi ses, men till slut fick vi ta farväl för denna gång och gå åt. skilda håll

Hade gjort en efterlysning på Facebook om sällskap till Jurrasic World och vips hade jag fått svärsonen Jens att nappa. Så innan jag åkte tillbaka till Mantorp för dagen, hämtade jag ut biljetterna. Och när jag kom hem plockade jag fram mina snygga 3D-covers! Jag är redo!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0