5 januari - Järnvägsrundan

Dagens promenad är en förlängning av Ha-Ma-varvet. Den här promenaden tar mig över järnvägen in i nästa skogsdunge. Solen sken igen och det var fortfarande barmark. Suveränt! Och jag har hittat ett motto som inte bara har funkat i andra delar av mitt liv, utan även funkar nu vad gäller promenaderna. "Det är väl bara att göra't". Absolut bästa målstyrningsverktyget. Då händer det grejer!



På kvällen la jag ut en lite ovanlig status efter att ha läst en bekants status och som jag nappade på direkt. Den handlade om Pay it forward. Här kommer idén ifrån.
 

Det tyckte jag var en härligt initiativ. Idag la jag därför ut om det på min egen status: Så här skrev jag: "Har du sett den underbara filmen Pay it forward? Om inte kan du se klippet jag har lagt ut så du vet vad det handlar om. Igår såg jag att ett initiativ i samma anda figurerar här på FB. För en gång skull en vettig kedja som jag hakar på, känner jag. Det går ut på att, dom första fem personerna som kommenterar den här statusen med orden "Jag är med" kommer att få en överraskning av mig någon gång under 2015 - det kan bli en bok, en lunch, ett besök, något hemgjort, ett vykort, ja, en liten överraskning av något slag. Jag kommer att göra det när stämningen och känslan kommer över mig och när jag kommer på något som jag tror skulle passa dessa fem och gör dom glada. I gengäld ska dessa fem personer skriva in samma sak på sin FB-status - inte bara dela den här statusen, alltså - och i sin tur dela med sig till andra. På så sätt kan vi skapa ett nätverk av godhet 2015 och göra fler trevliga saker för varandra utan någon annan anledning än att helt enkelt få göra andra människor glada! Gott Nytt År på er!"

Jag vet inte om det säger mest om facebookvännerna eller om mig, men du kan tro att jag blev förvånad över att INGEN av mina Facebookvänner hakade på...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0