24 december - Jul på garnisonen

Idag var det dags. Dags att fira första julafton med en del av familjen.
 

Julkulan från Ryssland som man kan lägga någonting i om man vill, har sin givna plats i granen. Dock utan någonting i.


Vi skulle gå gemensamt från Martina till mamma och Björn. Först var det påklädning av två barn.


Vi gick via ankdammen och alla änderna strömmade till oss i hopp om att få bröd. Men det hade vi tyvärr inte tänk på att ta med, så dom fick bli utan idag.



Hos mamma och Björn blommade pelargonerna på balkongen och det var inte utan att jag kände igen mig från min balkong, alltså. Min vinterpelargon är förstås av något annan kvalitet då.


Förutom Martina, Chrille Albin, Simon, mamma och Björn kom moster Kerstin och Jan, kusin Erik och Gabriella med sin Ellen. Det blev jullunch först och sedan bänkade sig dom flesta ner framför Kalle Anka. Mamma och jag förberedde kaffet i köket.


Tomten läste rimmen och fick sedan hjälp av Chrille-nissen att dela ut paketen.


Vi hade glömt att berätta att vi öppnar paketen när all utdelning var klar och det är klart, är man en ung person är det då självklart att man sliter av paketen oslagspappren så fort man får paketet i handen. Bättring av oss till nästa år, där. Men det var en väldigt trevlig julafton med en massa glada människor.


Jag valde att promenera från garnisonen hem. Och Linköpings stad var nästan totalt öde. Jag stötte på kanske tre personer på min väg ner till resecentrum där pendeltåget tog mig till Mantorp.
 

Där åkte tavlan från Albin upp på tavelhyllan direkt. Resekortet från mamma och Björn hamnade i bagen, Martina-familjens tryffel hamnade (delvis) i magen och Kerstins och Jans stjärnkarta stoppade jag i min stjärnbok efter att ha gjort inställningarna. Nöjd och glad hamnade jag i säng för att ladda för morgondagens julaftonsfirande i Linköping igen. Det är hektiska med roliga dagar i jul.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0