10 december - Nobelfirande

Ja, minsann, var det inte Alfred Nobels dag idag. Det har jag aldrig firat men i vintermörkret kände jag att, det skulle jag göra idag. På med mössa, halsduk och täckjacka och ut mot Mantorps köpcentrum! Det blåset otäckt så det blev buss både fram och tillbaka från stationen. Jag hade ju trots allt ett busskort!
 

Fuskade och tog bussen till Citygross för att handla till Nobelmiddagen.


Jag promenerade dock bort till Gulfmacken och hämtade paketet från Coolstuff. Monterade upp min fågelmatare på fönstret. Nu var det bara att vänta på fåglarna då!


Nobelmiddagen delade jag upp på tre mål. Det blir lite mycket med att smälla i sig en tre-rätters på en gång tycker jag. Först ut kl 10.45, en persiljetoppad skaldjursstuvning i krustad.


Kl 14.15 Laxgryta, sprödstekt lök o champinjoner, gurk-o-babybel-mix serverat med hemlagat potatismos. Vinet, alkoholfria Carl Jungs riesling, får dock högst tveksamt godkänt. Det finns bättre!


Avslutningsvis kl 17.45. Salta kex jämte Kisas kravmärkta pepparkaka med Brie, St. Agur och Chevre Soignon samt kroatiskt fikon och fransk fikonmarmelad.

Det blev en välsmakande dag i allra högsta grad. Och jag var glad för att jag hade handlat tidigt på morgonen för det började regna på eftermiddagen. Då kändes det skönt att kunna vara inne och kolla på TV - fast något tittande från nobelfirandet blev det inte. Det finns ju så mycket intressantare att se på.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0