6 februari - Fler uppdrag och gammeltid blir ny

Förmiddagen ägnades åt Millas hår, rensning av avlopp, lunchlagande och ett besök i hyreshusets återvinningshus. För att avslutas med anställning (!), mer transkriberingsuppdrag, rosévin och ostbollar. Och en sol som visade sig.
 
Det blev lövbiff, spaghettimorötter och madeirasås med svamp efter blekning av hårrötter och rensning av handfatsavlopp.


Efter att ha hjälpt till med återvinningen utanför Milla, vandrade jag ner mot stationen. När jag handlade på Hemköp fångades min blick av det här kortet. Det passar väldigt bra idag förstår du. För mitt i Millas och min lunch ringde det i min mobil. Det var bemanningsenheten på Mjölby kommun som erbjöd mig jobbet jag var på intervju för igår. Men är inte det roligt så säg. Och på eftermiddagen fick jag ett till transkriberingsuppdrag som det var lite brådis med. Nu rockar vi!

Solen var framme idag och lyste på mig. Schysst!

"Fira nu" skrev Gittan som varit min referens för jobbet på kommunen. Så jag "investerade" i en miniflaska mousserande rosé (ja, flaskan rymde det du ser i glaset hahaha) - och ostbollar som jag inte hade ätit på över en månad. Vilken fest!
 
Men nu undrar du säkert vad det är för jobb jag valt. Jo, jag går tillbaka till mitt första jobb i min arbetskarriär. Nåja, om man nu inte ska räkna dagensnyheter- och jultidningsförsäljning, barnvaktsuppdrag till grannens barn eller jobbet som barnflicka när jag som 14-åring tog hand om tre barn (7, 5 och en 3-månaders baby), matlagning, städning, tvätt och bakning.
Nej, jag går tillbaka till ett riktigt viktigt jobb där man hjälper dina och mina medmänniskor att bo kvar i känd hemmamiljö så länge som det bara är möjligt i detta liv - Hemtjänsten! Jag har privilegiet att vara ansluten till kommunens vikariepool vilket innebär att jag själv kan skriva in i Time Care (internetbaserat bokningssystem för tillgänglighet kan man säga) när jag kan jobba. Himla fiffigt, måste jag säga. Alltså, jag tror inte jag han få det bättre i dagsläget! Så skål och grattis till mig själv då!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0