15 februari - Än värre morgon

Om gårdagens morgon var jobbig så var den här ännu värre.

Lördagar går första pendeltåget klockan 06.59... Och i min enfald tänkte jag att det var en helgtid och att tåget skulle gå samma tid på söndagar. När jag så kollade vilken perrong jag skulle gå till idag (med gårdagens språngmarsch i minnet) såg jag till min rena förskräckelse att första tåget inte gick förrän 07.37!!! Men seriöst?! 07.37. Mitt pass startar kl 07.15! 
 
Jag tittade på klockan. Den var halv sju. Okej, vad göra? Dags för problemlösning!
 
In på internet och leta upp Mjölbytaxi, ringa telefonnumret bara för att mötas av en telefonsvarare som berättade att dom öppnade klockan 7. Så det gick ju fetbort. Istället föll valet på Taxibil Östergötland som jag har kundnummer hos och därmed 10% rabatt. Det avtalet hittade jag så klart inte i stressen (och kanske jag hade avtal med taxikurir, minns inte nu) som har öppet dygnet runt. Han som tog samtalet lät något bekymrad när han förklarade att framkörningsavgiften var 250 kronor och sedan skulle 310 kronor komma upp på det. Totalsumma 560 kronor. Men vad gör man?
Fakta: Det går inget tåg, kollegor förväntar sig att man kommer för att inte tala om "mina" brukare. 
 

Taxin anlände vid sju och jag kom 560 kronor fattigare, i tid till jobbet. Jag kan säga att jag gick in och ändrade min tillgänglighet i Time Care redan i bilen...

Idag jobbade jag heldag men tack vare rutinerade kollegor flöt jobbet på. Vid femtiden på kvällen var jag hemma igen, fixade lite käk och gick sedan och la mig. Så det var den dagen, det. Och den här morgonen vill jag i alla fall inte göra om igen! Ever!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0