12 februari - Kvällsintro med timer

Jag introjobbade klockan 13.00-21.30 idag och det blev en lite speciell dag. För på morgonen idag blev jag uppringd och tillfrågad om jag kan jobba helgen. Jag berättade det för den jag skulle gå bredvid och han menade att då vore det ju jättebra om jag hade delegeringen klar. På helgerna jobbar man nämligen med kraftigt reducerad bemanning och jag skulle annars behöva ha hjälp så fort ordet, medicin, dök upp. Jag insåg det också. Så på eftermiddagen ringde jag Hemsjukvården, förklarade läget och fick en tid kl13 imorgon redan. Lite senare letade jag därför fram kompendiet i personalrummet och när jag kom hem läste jag texter om delegering på nätet för att avsluta dagen med att slå upp omsorgsböckerna jag hade liggande på soffbordet. Det där skulle ordna sig!

Äggtimerna kommer nu väl till pass. Själv äter jag ju bara omelett eller stekt ägg, aldrig kokt. Men det kanske jag borde börja med?

Jag blev lite rädd igår när vi dels pratade om frukostar, dels om kvällsmål. Man pratade om gröt och ägg. Jag kan inte laga endera. Men när jag kom hem insåg jag en sak. Jag hade fått en äggtimer av Milla för länge sedan och jag visste att jag hade kvar det. Så den letade jag fram och la i väskan. Den ska få bli min ständige följeslagare. Vad gäller havregrynsgröt får jag nog läsa på.
 
Att jobba kväll var annorlunda än dag. Då liksom på helgerna, är man färre som jobbar och det är många korta besök. För mig innefattade det idag tillsyn, medicin, hygien men inte läggning. Det ordnade de själva eller så kom nattpatrullen. Det känns faktiskt väldigt bra efter att ha läst skräckscenarior att man måste lägga de gamla kl 17 för att hinna med alla. Så funkade det visst inte här. 
 
Halv tio var vi klara för kvällen och jag hann med pendeln kl 21.55 och var därför hemma vid halv elva. Ändå en rätt okej tid för en som är kvällstrött. Men jag måste medge att jag aldrig hann känna hur trött jag var förrän jag kom hem...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0