19-20 september med jobb, tvätt och utflykt

19 september
 
Mörkret börjar göra sig påmint på morgnarna. Det plus att två lampor är trasiga i spotlighten gör rummet än mer dunkelt. Måste nog ta mig samman och åka till IKEA och införskaffa ett par lampor snart....
 

Notera gärna det spatiösa utrymmet i studion. Det kommer att ändra sig radikalt vartefter nämligen.

Den här helgen jobbade jag både lördag och söndag. Det blev en skön promenad till jobbet båda dagarna. Solen sken och det var förhållandevis varmt i luften. Jag åkte i så pass god tid att jag valde att ta en liten omväg via Campus både lördag och söndag faktiskt.



Och som vanligt passerade en rolig arbetsdag.



Åkte hem direkt efter jobbet. Laddade för tvättid kl 19. Den absolut sämsta tiden att tvätta för mig. Jag är ju så himla kvällstrött. Men vad gör man när man inte har tid någon annan gång. Man kan ju inte gå omkring i smutsiga kläder liksom.

 
 
20 oktober

Söndag och arbetsdag igen. Lika roligt idag. Och idag blev den ännu en lite omväg till jobbet.



Idag unnande jag mig lite lyx. Jag investerade 10 kronor i automaten i matsalen och fick jackpot - en så kallad Delicatoboll!



Efter jobbet tog jag pendeln till Motala. Jag skulle dels kolla läget på en lägenhet som jag lämnat intresseanmälan för på Ekön, dels träffa Kicki, min f d klasskamrat från gymnasiet som fortfarande bor kvar i Motala. 
 

Lägenheten hade egen ingång visade det sig. Nackdelen med den är att det inte finns tillgång till dusch. Fördelen är att den kostar under 1200 spänn i månaden. Svårslaget, eller hur? Det där med duschmöjlighet hade jag flera olika lösningar på så det var inte att anse som ett problem.

Jag gick från Ekön ner till Varamon för att sedan fortsätta till Kicki (som ju bor i Varamon). En härlig promenad. Och när jag gick där nere vid vattnet kände jag att det är helt rätt av mig att flytta tillbaka.



Det blev fika hos Kicki och en promenad med deras Salukis. Vi har lite löst bestämt att när jag flyttar tillbaka ska jag vara hundvakt när hon och Janne åker iväg med sin husbil. Och att få möjlighet att bo nere i Varamon under sommaren känns som en jämrans bra idé, tycker jag :)


Vi promenerad så länge att det blev skjuts i bil till stationen av dem... men vi åkte så sent att jag ändå missade tåget. Och eftersom det bara gick en gång i timmen tog de mig med på lite sightseeing i stan för att se vart jag kunde flytta. Och det blev många förslag, kan jag säga. Ett ställe som fortfarande ligger bra till är Charlottenborg. När vi åkte över Charlottenborgsleden (invigdes 1983 när jag bodde där) och det glittrade så vackert i vattnet i kanalen och strömmen - plus när vi åkte bort mot Ekenäs och jag insåg att det är ett stenkast ifrån Boren, ja då var det nästan svårt att tänka sig Ekön...

Hem kom jag så småningom och jag satte mig snart med att ändå skissa på lägenheten på Ekön. Jag älskar att planera och tänka igenom hur möblemang skulle placeras lämpligast. Och med skissen på bordet somnade jag förväntansfull in. (Att jag sedan fick veta att jag stod som nummer två - och inte fick den - gjorde inget. Då är det meningen att jag ska ha något annat och bättre, ju!)

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0