25-31 juli Veckan efter operationen

En liten resumé från första veckan efter operationen kanske kan vara intressant?
 
En del förfaras över att jag gör så mycket, även nu, och menar att jag ska vila, inte hitta på en massa. Men jag är vän av Aktiv vila. Med andra ord - leva som vanligt då hahaha

Om du fysiskt vilar efter en operation ökar risken för blodpropp. Därför är det jätteviktigt att hålla igång blodcirkulationen. Det gör man genom att vara just aktiv, så klart. Det handlar mer om promenader och normala vardagssysslor för min del. Inte att träna intensivt. Målet är att skapa balans mellan bra (och god) mat, rörelse och god sömn. Och för mig innebär det som alltid, att jag hittar på saker som enbart är roligt.

Fördelen med Aktiv vila är dessutom att man kan hjälper kroppen att transportera bort slaggprodukter och mjölksyra i musklerna PLUS minskar ömhet och svullnader i musklerna med upp till 40 procent. Rätt bra, va? Det innebär, förstår du, att kroppen snabbare kan börja reparera skador och därmed påskynda återhämtningen. Och för mig har det funkat utmärkt.
 
Det här började jag med på fredagen (dag 2).
 


Och fortsatte Dag 3.



Och söndagen (dag 4).



Dag 4 klev jag även in i duschen. Tog av mig bandagebehån och gjorde sårkontroll och det såg väldigt bra ut, både i armhålan där man plockat ut två lymfkörtlar och i bröstet där tumören satt. (Den där behån behöll jag kvar dygnet runt i 1,5 vecka. Vid dusch nr två åkte min vanliga bekvämaTriumph på och från den dagen var det vanliga behå dagtid och bandagebehå nattetid.)
 
Dag 5 (måndag) testade jag att åka till jobbet, beklagade mig över att jag hade så tråkigt och åkte därifrån efter att ha fått tider att jobba nästa dag redan :)
När jag kom hem hade jag fått brev från US med tid för information om provsvar och diskussion om  fortsatt behandling. Det skulle bli av den 25e augusti, ganska precis en månad efter operationen.



Dag 6 (tisdag) åkte jag sedan och jobbade fyra timmar - och det gick alldeles utmärkt det.
Efter jobbet åkte jag till Ryd och kollade på området runt en annan lägenhet som var ledig. Men den låg precis som den i Lambohov, med utsikt emot en centrumparkering. Inte särskilt upplyftande, eller hur?

När jag kom hem idag hade jag brev från Eva Läkare att jag behöver ha höj-och sänkbart bord på jobbet. Jag fick nämligen under inga omständigheter sitta still ens en timme utan att gå runt och ta mikropauser - och det funkar ju inte annars i mitt jobb som är helt låst till telefon och dator. Upp-och- hoppa gällde alltså!
 


Dag 6 (onsdag) stannade jag hemma eftersom jag hade tvättid kl 11.15. De blev inte så mycket utrymme för mycket mer än det. Däremot blev det klart att jag jobbar både lördag och söndag. Så himla glad jag blev, du!

Dag 7 (torsdag) var jag bokad för återbesök i O-huset och sårkontroll. Sköterskan var nöjd med såret. Och innan jag gick därifrån hade jag fått sjukgymnastikprogrammet som man hade glömt att ge mig efter operationen.

 
Dag 8 (fredag) och sista augusti gjorde jag inget särskilt. Surfade nog fortfarande omkring och letade efter en lämplig ryggsäck utan att hitta någon.
 
 
Summa sumarum. Såret läkte bra. Och som sagt, livet kändes precis som vanligt!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Bra Maria att du håller igång. Det gjorde jag också men jag var sjukskriven tre veckor och det behövde jag. Fuska inte med gymnastikprogrammet.//Ullis

Svar: Hahahaha, ja jag har fått mitt ståbord och står där och sträcker på mig dagarna i ända nu :)
Maria

2015-08-14 @ 19:53:33
Postat av: Anonym

Men Maria, du har väl mer att berätta om din bröstcancer.

Svar: Näe, jag tycker inte det. Men jag skrev precis ett litet inlägg om det som har hänt sedan sist.
Maria

2015-09-24 @ 22:08:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0