13-17 juli inklusive en minisemester

13 juli

Ny arbetsvecka med nya och gamla upplevelser. På torsdag skulle det bära iväg på kryssning. Hade två lediga dagar som jag tänkte utnyttja innan jag jobbade helgen.



14 juli
 
Något disig morgon som slutade i regn. Men vad göra liksom. Bara att gilla läget.
 



På eftermiddagen tog jag, för en gångs skull, fram cykeln och cyklade iväg till macken.


Har köpt en cykeväska på Myrorna för 35 kronor. Den är för gamla modellen cykel så jag får fixa det vid tillfälle.


15 juli
I två veckor har jag funderat på att klippa ner fläderblommor. Men inte har det blivit av, inte. Nu när det nästan är försent kom jag ihåg att lägga ner saxen och jag hittade iallafall fem blomklasar. Det borde räcka till snapsen jag tänkte göra. (Tror jag ska blanda med citronskal.)



Efter jobbet åkte jag till Milla för att hämta tillbaka handbagageväskan. Hon och Jens hade den när de åkte till London på Jens födelsedag.

 
 
16-17 juli - Kryssning med Birka Paradise

Denna torsdag var det dags för minisemester. Men först hade jag bokat ett besök hos Louise Gylling och hennes begravningsbyrå.

 

Var lite tidigt inne i stan och passade på att ta mellanmål och promenad längs Stångån bort till Drottninggatan.

Ett supertrevligt besök blev det på hos Louise. Och vem visade sig jobba där? Jo, Anneli Hahn. Det var ju extra roligt att se henne. Har nog inte sett henne sedan vi arbetade på Botrygg ihop.

Ja, men då är vi ju framme vid resan upp till båten då. Kl 12.05 kom vi iväg från resecentrum. Ett (onödigt) stopp på vägen i Nyköpingsbro och sedan iväg igen. Och kan du tänka dig. I Nyköping stöttet jag på TVÅ arbetskamrater varav den ena skulle med samma kryssning! Vad är oddsen för det?



Väl uppe vid terminalen fick jag en rundtur av Sara på kontoret, i terminalen och på båten innan vi skiljdes åt och hon gick baka till jobbet och jag med båten ut på Östersjön.
 

För att avrunda och fira den här dagen blev det ett glas Birka Celebration på akterdäck vid solnedgången.

17 juli

Man ligger inte länge vid kajen i Mariehamn. Ungefär 45 minuter. Sen bär det av mot Stockholm igen.



Frukostbuffén var bortkastade eftersom den kom upp när vi kom ut på öppet hav. Nästa gång går jag INTE och äter kl 07.00 utan kl 9! Jag fick gå och lägga mig i hytten och funderade ett tag på att avboka min SPA-tid... Men det hann bli bättre 08.20, tio minuter före min tid, så jag trampade iväg upp till Spa-avdelningen.
 
Efter en bra och välförtjänt massage av Miguel, bubblade jag en stund innan jag klev in i bastun med panoramafönster. Rätt schysst. Jag kan inte låta bli att undra hur man tänkte i duschrummet som ligger utanför bastun dock. Den har också ett stort fönster och det verkar inte vara meningen att klä av sig naken där. Man var rätt snabb när det kom en båt svepandes förbi...


Man måste vara uppmärksam på vad man handla i Taxfree. Lindorkulorna kostade fem kronor mer än på land. Däremot är nog alkohol mycket billigare men det orkade jag inte dra på. Ja, förutom några småflaskor som ska höra till ett par julklappar.

Väl hemma var det tågförsening. Inte ett dugg förvånande. Jag råkar ut för det minst en gång i veckan har jag räknat ut. Ibland hinner man få informationen på mailen innan - men oftast inte. Men jag satte mig vid Stinsen och väntade tills det kom ett, och kände mig ändå rätt nöjd med min minisemester.



När jag kom hem kollade jag mailen och fick veta att
1. Lägenheten på Djurgårdsgatan har tilldelats annan sökande, så klart. Då väntar något bättre alltså?!
2. Att jag blivit behörig till kurser på Universitetet jag anmält mig till lite spontant.. Spännande!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0