10-14 augusti med röd fåtölj, bokföring, teater och beslut

10 augusti

En solig och varm morgon som bestod av promenad och jobb.
 


Idag var sista dagen för att lämna intresseanmälan för Ulvåsavägen 4C. Bestämde mig för att tacka Ja till den osedd eftersom den hade samma planlösning som den på 8:an. Men även den här gången stod jag långt ner på listan...
 
Men någonting kul uppenbarade sig. På Blocket. Har länge tänkt köpa till en fåtölj. Men så har jag ju en röd soffa och den måste ju matchas så det finns en del begränsningar. Hade hittat en i perfekt färg på IKEA och som ser ut att vara släkt med soffan, men den skulle ta för mycket plats.


Bild är från http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/S19033492/

Av en händelse gick jag ut på Blocket idag och hittade en lite nättare röd snurrfåtölj! På bilden såg den ut att vara ton i ton och jag ringde direkt. Den fanns kvar och imorgon ska jag åka och titta på den. Jag hyser hopp!

Kvällen avslutades sedan med Windows 10-installation. Har varit nöjd med 8:an men den här borde väl vara ännu bättre, antar jag. Vi får se vad jag tycker.

 
11 augusti

Jobbade kort dag och idag blev jag klart förvånad när jag fick se att lamporna var tända på väg in till stan, då var klockan 14.30. Att de var tända för att man åker och kontrollerar att alla lampor fungerar innan hösten och vintern, föresvävade mig inte förrän Maggan och Pella påminde mig. Jag tänkte mest på att hösten hela tiden gör sig påmind på olika sätt :)



Efter jobbet hade jag gott om tid att hämta bilen hos Milla. Jag kände på mig att fåtöljen var precis det jag behövde och ville kunna ta hem den direkt. För säkerhets skull hade jag klippt bort en bit från klädseln i ena sittkudden för att vara hundra säker på att den matchade. Och visst gjorde den det. Så efter att ha langat över en hundring baxades den in i bagaget för att fortsätta sin flytt från Oslo till Ånestad, vidare till Mantorp!


Det blev fullt i bagaget av en härligt röd IKEA-fåtölj vid namn Malung.


Men fattar du hur perfekt det blev?!


Om jag blir trött på att sitta...


... lägger jag mig bara ner


12 augusti.

Lämnade bilen på morgonen och tog sedan bussen från gamla fängelsemuren till jobbet.


På eftermiddagen hade jag bestämt med Susanne på Kontortjänst. Vi skulle gå igenom min momsdeklaration som jag skulle göra själv från och med nu. Så med kaffekoppen i handen fick jag instruktioner. Men fy för att sitta med bokföring. Det är verkligen inte kul...


Fick med mig bokföringen för 2015. De andra åren får jag hämta en annan dag. Papper väger och det blev lite tungt.


13 juli

Efter en helt vanlig morgon blev det promenix och arbetsdag.

 


Men eftermiddagen blev lite speciell. Jag, Milla och Martina hade bestämt oss för att ta med barnen för att gå på teater i Gamla Linköping där man visade Pettson och Findus. Man har flyttat teatern som var i Folkets park dit, så numera var det ingen utomhusteater. Inte för att det hade någon betydelse idag direkt, eftersom det var fullt solsken. Men om det hade regnat hade det definitivt varit en tillgång med tak.

Det var ett jätteproffsigt teaterspel av Globengruppen (i samarbete med NBV). Jättekul att se. En av hönorna var dessutom Tina, en av mina danselever från forna tider på linjedansgolvet. Hon har huvudrollen i kaférevyn som teatergruppen sätter upp.


Slår ett slag för en rolig eftermiddag!
 

14 augusti

En otroligt rolig dag. Om du minns så fick jag tips från kollegan Kjell förra veckan, om en Engelskakurs på halvfart här i Linköping. Sökte ju den men trodde nog att eftersom jag gjorde en så sen anmälan, skulle jag inte ha en chans. Men se där hade jag fel! För idag blev jag antagen. 

Så plötsligt sitter jag här med tre antagningsbesked: Engelskan, Retoriken och Presentationstekniken. 


Nu sitter jag här med beslutsångest. Läsa allt? Läsa lite?
 

Och så fick jag besked från CSN, att jag får det studiestöd jag sökte för halvtidsstudier. Galet roligt!

Och så var det ju det där med Windows 10 då. Nu har ju ett par dagar förflutit. Kan inte säga att det är stor skillnad mot 8:an. Förutom att jag vaknade en natt över att datorn "skrek" (den står på stand-by) och då hade Chrome kraschat. Kändes ju inte som ett bra tecken. Men det har inte hänt sedan dess och när jag skriver det här har det förflutit 10 dagar sedan istallation, så det var nog något tillfälligt. Vi får se vad framtiden visar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0