1-2 augusti Jobb, Valla, Tornby och DNAresultat

1 augusti

Efter jobbet hade jag bestämt med Martina, att vi skulle ses i Valla en stund. 



Klockan tre på eftermiddagen mötte jag så upp Martina, Albin, Simon - och Texas. De var hundvakt den här veckan. En trevlig hund som var väldigt lätt att ha att göra med.


Det blev fika på Mjellerumsgården innan vi gjorde sällskap genom skogen mot busshållplatsen på Malmslättsvägen.

När jag kom ner till Resecentrum var det, inte helt förvånande, tågförsening på en timme. Hann med att att ta ett varv runt stationen.




2 augusti

Helgens jobbdag numero 2. Och på eftermiddagen fortsatte jag min något förtvivlade ryggsäcksjakt på Tornby. Dags att ge upp?


Jag bestämde mig för att plocka körsbär, hallon och smultron innan jobbet. Hade nämligen glömt att ta med mellanmål till rasten. Visst ser det härligt ut? Och kan du tänka dig att det här finns på teknikföretagsområdet Mjärdevi?


Mellanlandade på Burger king för ett Juniormål.

När jag kom hem tog jag tag i mailkorgen. Men innan jag berättar om det kanske jag borde berätta lite mer om Family tree DNA, som jag skrev om helt kort i annat inlägg. 
Okej. Den 14 juni fattade jag beslutet att söka reda på släktingar genom DNA-test som görs i USA. Är inget för traditionell släktforskning eftersom det tar alldeles för lång tid. Snabbare och mer intressant att ta bruk av molekylen deoxiribonukleinsyra ju! 

Tänkte se om det gick att ta reda på om det fanns bröstcancer i släkten eller om jag var den första (vilket i och för sig skulle vara rätt otroligt). Kitet kom och jag skickade iväg det. Så här går det till: 
 

Superenkelt var det!

Den 28 juli var resultatet klart för plötsligt började släktingar höra av sig från när och fjärran och jag gick nyfiket in på mitt konto på familytreedna.com för att undersöka. Vilka var mina släktingar nu då?

Inte helt förvånande är att man som smålandsättling har majoriteten av släktingar i USA. Jag har även rätt många i Sverige, Norge och Finland men också några i Estland, Polen och Ryssland. 
Roligast: En av släktingarna som har kontaktat mig har flera vänner på FB som känner min närmaste kusins man IRL. Så vävs det förflutna ihop med nutid, alltså!

Förutom att ha fått namn på släktingar (två-, tre-, fyr- och femmänningar) från fem generationer bak i tiden kan jag berätta att jag genealogiskt är;
  • Skandinav till 81%
  • Finsk/Nordsibirisk 12%
  • Centraleuropé till 7%. 
Varifrån kom då min ursprungsmoder? Ja, det kan man undra! Nu blir jag allt bra sugen på att göra det andra testet som tar mig 340.000 år tillbaka...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0