15 september - Inte 3-vligt

Idag kånkade med mig min dator (eftersom man på 3 vägrade testa modemet i sina egna datorer en annan gång) och mitt modem för att höra varför simkortet inte fungerar i modemet.
Hade dessutom med mig den trasiga mobilen som man, istället för att laga, sålde mig en ny med nytt abonnemang så jag sedan ett år betalar för två abonnemang. Hade kommit på att de faktiskt kunde laga den här telefonen så kunde jag överlåta telefon och abonnemang till någon annan.
 
Men när jag kom till 3 butiken där jag köpt telefon och modem - ja, då var det stängt precis denna veckan. Och vad betyder detta för min del, förutom att jag burit med mig typ 2 kg i onödan? Jo, t ex att telefonen hinner bli mer än ett år gammal och att reparationen inte faller inom garantin, och att jag behöver göra om dator/modemresan ännu en gång. Jag var inte särskilt road, du.
 
Detta var det viktiga i min omedelbara värld idag. Och så hade vi ju valresultatet...
 
3-butiken i Ikanohuset hade bestämt sig för att just den här vecka ha stäng för ombyggnation .

Valet är över och man pratar om valutgången utomlands. Jag kan faktiskt inte för mitt liv begripa hur svenska folket kunde göra så att odemokratiska Sverigedemokraterna blev Sveriges tredje största parti. Ett parti som redan under valvakan väljer att inskränka pressfriheten genom att porta Expressen från valvaken i Stockholm, P4 Sörmlands reporter i Oxelösund slängdes ut i direktsändning och i Malmö portade SD medier också.

Alla som inte röstade (14,19%) och de som röstade blankt hjälpte dem på traven genom att inte aktivt rösta på något annat parti. Att protestera genom att inte ta ställning är inte att protestera.

Det här är de vanligate ursäkterna som jag hörde och läste, för att inte rösta eller rösta blankt.
"Jag har ändå inte möjlighet att påverka"
Men hallå, tänk om alla tänkte så? Då är det ju ingen vits med att ens ha val. Alla röster räknas lika mycket.
 
"Jag vet inte vad partierna vill" 
Det är en demokratiska skyldighet att ta reda på vad partierna vill! Det finns tydlig information på respektive partis hemsida. Och så har du ju Valkompassen som ställer frågor om vad DU tycker är viktigt. Lätt som en plätt.
 
"Det spelar ändå ingen roll"
Det finns länder där folk dör för att få göra sin röst hörd. Att rösta är en rättighet, och en skyldighet om man vill fortsätta bo i en demokrati.

Aja, resultatet är det det blev och det går ju inte att påverka under de närmaste fyra åren (om det inte blir nyval förstås) så det är bara att gå vidare i livet och göra det bästa av livet som är.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0