11 september - Psyllium på menyn
Tvättiden avlöstes av lunch, lite bloggande och sedan ett besök hos Anita, min diabetessköterska på Mantorps Vårdcentral. Värdena var delvis sämre men (typ) under kontroll. Det var iallafall inget snack om att börja med insulin på spruta. Däremot ska jag öka till maxdos av Mindiab och ta blodtrycksmedicinen igen - samt börja äta Psylliumfrön som jag aldrig hade hört talas om före idag. De innehåller massa lösliga fiber som sänker kolestrolvärdet och stabiliserar blodsockret. Vill du veta mer om dom du också? Kolla in filmen här nedan!
Spännande!
Men Summa sumarum är att jag ändå sköter mig bra med hänsyn till det liv jag valt att leva och det känns ju rätt så bra.
Spännande!
Men Summa sumarum är att jag ändå sköter mig bra med hänsyn till det liv jag valt att leva och det känns ju rätt så bra.
Resten av dagen satt jag med mina förberedelser inför föredraget på lördag eftermiddag. Det ska bli roligt om än hektiskt att få ihop fyra tiominutersföredrag om fyra länder och nio resor men det ska nog gå bra!
PS. Enligt Kostdoktorn Artur Ringart på TV4 finns andra bra grejer att ta till för oss med insulin- och blodtrycksproblematik. Vad sägs om:
Fet fisk och ägg ökar insulinkänsligheten.
Protein mättar bra, ökar förbränningen och underlättar blodsocker regleringen.
Protein mättar bra, ökar förbränningen och underlättar blodsocker regleringen.
Avokado och olivolja och nötter förbättrar kroppens förmåga att reglera blodsockret.
Bovete innehåller ett ämne som heter inositol som sänker blodtrycket och ökar insulinkänsligheten.
Linfrö/Psylliumfrö innehåller massa lösliga fiber som sänker kolestrolvärdet och stabiliserar blodsockret.
Bovete innehåller ett ämne som heter inositol som sänker blodtrycket och ökar insulinkänsligheten.
Linfrö/Psylliumfrö innehåller massa lösliga fiber som sänker kolestrolvärdet och stabiliserar blodsockret.
Kanel stabiliserar blodsockret.
Mörk choklad sänker blodtrycket och är dessutom antioxidantrikt.
Mörk choklad sänker blodtrycket och är dessutom antioxidantrikt.
Kommentarer
Trackback