11 oktober - SImons 1-årskalas

Tvättid mellan 7 och 11 och sedan pendeln till Linköping, ganska lagom till lunchtid. Och lunchen passade jag på att äta hos Milla men var tvungen att handla maten först. När jag gick där på Lucullus fann jag fikon - som jag inte köpte eftersom de inte är färska och dessutom kostar för mycket. Man blir lite bortskämd med att ha tillgång till dylik vara, nyplockad från träden för en billig peng i mitt jobb. Det blev frysta småköttbullar i kassen istället.
 

För den som inte har samma jobb som mig, är det här iallafall en möjlighet att få smaka otorkade fikon.

Efter lunchen hade jag sällskap med Jens, Milla, Elton och Naima till Simons kalas. Det var himla trevligt, även om det inte går så fort när man har en fyra åring och en tvååring med sig. Å andra sidan är jag inte känd för att gå så fort jag heller. Du vet, jag lunkar.


En tårta garnerad med geléhallon hade man valt till minsta barnbarnet.


Och Martina hade (som vanligt) bakat allt fikabröd. Hon är för himla duktig, alltså! Jag blir alltid lika impad.


Presentöppning! Och så klart hjälper storebror Albin till medan mamma Martina och pappa Chrille tittar på.

Presenter demonstrerades gärna av storebror.
 

Roliga ballonger med blinkande ljus fick alla barnen från morfar - och jag fick fick en i min födelsedagspresent hahaha


Cockillonpinschern Jonzon, plast-morfar Björn, G-farmor Berit, G-mormor Marianne, morbror Jens, moster Milla och kusinen Elton syns bra på bilden, i framkant ser du delar av Simon, Albin och kusinen Naima.


Simon tyckte ballongen var rolig.
 

Tårtan var god med godis på, tyckte Albin.


Tårta kan man äta på flera olika sätt. Som ettåring funkar händerna bra.


Eller så kan man liksom hiva i sig som en kvinna inne på sitt 53:e år.
(Foto: Martina Axelsson)


Morfar Per kom direkt från sommarstugan och var väldigt glad i att åka på kalas - inte. Men nog är det lite stort att han gör det ändå, va?


Av morfar Per fick Albin en bok om Bilen, en mycket uppskattad present av en 2-åring som fördrar att prenumerera på Bilsport än på Bamse.
 

När man får välja vilken tidning man vill så väljer man bilsport. Albin 3 år. (taget från Martina Axelssons Facebook 25/9).

Jag försökte konkurrera genom kusinerna att ha med biilpussel och att läsa sagor. Men det förstår ni ju att jag fick sitta och läsa om De tio hästarna på rim själv.
(Foto: Martina Axelsson)


Jag köpte ju två clip-clap i Kroatien. Jag hade med mig dem och de blev en succé bland både stora och små.

Simon övervakade att vi kom ut ordentligt genom porten när kalaset var slut. Det var verkligen jättekul att se alla samlade igen! Nästa firande lär bli julafton :)

Istället för att gå direkt till stationen smet jag in på biblioteket - som visade sig stänga precis. Jag fick fråga om en bok om Kappadokien, som inte fanns - och sedan gå ut. I parken fick jag syn på Milla med familj. De hade inte hunnit längre. Jag passade på att ta ett smygkort på dem när de lekte, innan jag hoppade fram och sa Hej då igen, och fortsatte mot stationen.

Jag smög bakom buskarna utanför bilbioteket och tog ett smygkort när Milla, Jens, Elton och Naima lekta i Slottsparken.
 
Jag var hemma rätt sent på eftermiddagen och slängde mig i soffan framför TV:n. Kändes som en bra avslutning på den här dagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0