21 oktober - Flytt till Argos

Idag var det äntligen dags för tio dagar på egen hand. Det kändes bra. Mina planer var ganska lösa men två utflykter hade jag bestämt mig för i området runt Antalya. Mellan dom fick jag se vad jag hade lust med.
 

Argos hotell kändes genast rätt. Fräscha rum, gratis internet och lite grejer i badrummet. Bättre än några andra hotell på rundresan till och med. Det enda var väl att jag fick ett rum mot gatan och det var högljutt in mot klockan fyra på natten på gatan, för att avlösas av böneutrop en timme senare så sömnen blev det kanske lite si och så med. Jag fick erbjudande om att köpa upp mig men tyckte det kändes som en onödig utgift när jag hade utflyktsplaner.


Väderrapporten var förstås inte allför uppmuntrande men samtidigt var jag inte där för att sola och bada utan för att upptäcka mer av Turkiet. Fast det är klart, det gör ju inget om det inte regnar.


Innan jag gick på lunch tog jag en ny promenad runt i hamnområdet. Det var ganska snart gjort. Kaleiçi är inte så stort.


Det blev pizza med doggybag till lunch. Bra mat om jag ville ha något till mellis senare om jag inte hade lust att gå ut att äta middag.


Straxt ovanför hotellet låg den mest förtroendeingivande researrangören kom jag fram till. Jag var inne på ett par andra men det kändes inte riktigt rätt. Efter min upptäcksfärd på väg tillbaka mot hotellet klev jag därför in igen på U can travels kontor. Där bokade jag den första utflykten redan till morgondagen av Asle, en jättetrevlig ung kvinna. Turen skulle gå till Perge, Aspendos, och Side. Spännande!
 

Jag orkade faktiskt gå ut och äta. Men jag kanske skulle ha valt något annat än biff för den var rätt torr. Däremot var det lokala vinet väldigt gott. Man fick inte mycket i glaset men det var perfekt tempererat så det kändes rätt okej ändå. Och det där glaset avrundade min kväll.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0