30 april - Ute i Lithe blåsväder

Idag var det Valborgsmässoafton. Min idé var att åka till stan och göra mina sista ärenden innan avresa för att därefter träffa barn och barnbarn.
 

Efter att ha gjort klart mina ärenden blev det en gigantisk kebabtallrik på Rendez-vous (fick ta doggy bag)

Klockan två skulle Lithe Blås börja marschera från S:t Larsparken och gå upp mot Borggården. Och på Stora Torget träffade jag på några kända ansikten.
 

Jens, Milla, Elton och Naima ville också se orkestern


Det regnade lokala regnskurar vid fontänen som var roliga att springa igenom


Men så blev fontänen inte rolig längre och vi gick uppför Storgatan allihop


Jag blev barnvagnsansvarig uppför backen


Vi hamnade på stenavsatsen på Stadshuset tills Lithe Blås kom med sitt följe


Och när de hade passerat följde vi med dem upp till Borggården


Det blev både dans och musik


Men Elton tyckte min pek-/flagg-pinne var roligare

Så blev Jens kaffesugen och vi lämnade musiken bakom oss. Jens försvann hemåt, medan vi andra gick in på Ronaldo´s där alla barnen åt en sådan där smaskens kardemummabulle. Jag var fortfarande mätt av min kebab och kunde avstå även om det var med viss svårighet.


Kunde inte välja en bild så det fick bli två äta-bulle-bilder från Ronaldo´s

Nu var jag ju klar med min shopping, Lithe Blås hade jag sett och klockan var bara straxt efter tre. Det var Gamla Linköping kvar för att se Motorcykelkortegen passera förbi straxt efter klockan sex tillsammans med Martina, Chrille, Albin och Simon. MEN så blev det inte. Det började regna! Det slutade med att varken jag eller dom hamnade vid någon kortege.
 
En ganska vanlig valborgsmässoafton med regn som sedan övergick i snöblandat

Ett av mina inköp idag var Burdes miniskolalmanacka som precis hade kommit för nästa läsår (augusti 2014-september 2015). Helt suverän för att skriva in mina reseuppdrag som brukar ligga i perioderna maj-september och september-maj. Då funkar det inte helt med en almanacka med kalenderår.
Fast jag skriver ju inte bara in jobb förstås. Nej, jag skriver in allt som jag tycker är viktigt i den så klart! Vad sägs om 2 januari där det 2015 står "9 år mot ekonomiskt oberoende". Yepp, det var den dagen 2006 som jag klev in på Swedbank i Skäggetorp och pratade med min personliga bankman. För henne berättade jag att jag var på väg att bli ekonomiskt oberoende och behövde hjälp att placera pengar för sparande.
Hon frågade: "När skulle det här bli aktuellt?
Jag svarade: "Det vet jag inte."
Hon frågade: "Men hur mycket pengar rör det sig om då?
Jag svarade: Alltså, det vet jag inte heller.
Hon berättade om lite olika sparandeformer med olika insatser och frågade sedan vad jag kunde vara intresserad av redan nu.
Jag svarade: "Jag tänkte spara 100 kronor i månaden till att börja med så jag kommer igång.
Ja, man kan ju undra vad hon tänkte. Men efter ett år med pantpengar och oförutsedda inkomster på kontot, kunde jag finansiera min guideutbildningen ett år senare - en av mina bästa investeringar jag har gjort i livet vill jag påstå.
Vad det gäller ekonomiska oberoendet gjorde jag definitionen till ett mikromål. Det räcker ju att kunna ta EN dag tjänstledigt utan lön och klara sig ändå för att kallas oberoende. I skrivande stund behöver jag 380 kronor för att bibehålla min månadsbudget. Vad behöver du? Gör en budget du också och räkna ut vad du måste ha in minst varje dag för att klara dig ekonomiskt så kommer du också vara ekonomiskt oberoende! Sedan besöket på banken har jag liksom känt mig rik varje dag!
 
Återanvänder min namnskylt för tredje gången

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0