25 maj - Nya musiker

Små och stora båtar speglade sig i morgonsolens sken i Split under det att vi lämnade kajen och seglade mot Korčula.


Det såg ut att bli en fin dag

Jag erkänner beredvilligt att jag inte gick på fotopromenad efter rundvandringen, för vi valde att gå iväg och bada istället. Det var underbart väder och väldigt inbjudande. Så på med bikini och badskor!
 

Vi fick även sällskap av en Retriever som kom förbi med sin matte

På kvällen skulle det Kaptensmiddag och som vanligt klädde jag upp mig till tänderna och lade på ett ansikte.


Japp, det är jag bredvid solstolen



Vi hade nya musiker den här kvällen. "Mina" var på båten bredvid - det kändes lite jobbigt. Men jag hängde över relingen och sjöng med i Speedy Gonzales när våra hade paus. De är ju så roliga, de där två vi har haft tidigare


Musikerna var tre men den tredje gömde sig lite bakom vid fototillfället. De två i vitt känner du väl igen vid det här laget.


Vi hade ett spontant "uppträdanden" när ett par av mina gäster, Leena och Pertti, önskade sig en tango och enkelt och smidigt dansade runt i restauranggolvet framför beundrande blickar. Så vackert!

Plötsligt kommer Mario och Zoran in - med instrument på magen! Tidigare på kvällen hade de berättat att de varken kunde sjunga och dansa men gjorde det ändå. Nu utropade de att de inte kunde spela men skulle göra det ändå - och så klämde de i med (vad tror ni?) " Dalmatiooo, Dalmatiooo. Dalmatio-o-o-o-o, sveti svitalooo"

Det blev som vanligt en kväll med sång, musik, dans - och en massa mat och idag fick vi tonfisken som kom ombord häromdagen. Helt underbart god!!!

Kommentarer
Postat av: Emelie

Jag har länge velat åka till Kroatien. Vilket ställe är din favorit? Ser att du varit runt en hel del!

Svar: Hej Emelie!Ja, det beror lite på vad du är intresserad av egentligen. Är det sol och bad? Kultur och historia? Kan du tänka dig kryssning så får du lite av allt till exempel.
Men berätta lite mer så kanske jag kan hjälpa dig.
Maria

2014-05-27 @ 07:37:09
URL: http://signeratemelie.blogg.se
Postat av: Emelie

Det är mest sol och bad jag är ute efter. Jag är inte någon större kulturfantast men älskar små mysiga gränder och bevarade genuina byggnader. Älskar god mat, och framför allt mycket fisk och skaldjur. Jag är inte ute efter en massa shopping och liknande utan mer bara avkoppling. :)

Svar: Ja, då finns det mycket att välja emellan. Split har allt det där, till exempel. Det finns två stränder på gångavstånd ifrån gamla stadsdelen med shopping och gott om hotell att välja emellan. Dessutom är Split lite billigare än öarna. Annars Hvar med sin strand Zlatni rat, är det många som gillar jämte Makarska. och Brač. Alla ställen är trevliga. Bl a Apollo har charter till Kroatien så surfa in på deras hemsida och läs lite mer om deras resmål, föreslår jag :)
Maria

2014-05-27 @ 11:34:42
URL: http://signeratemelie.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0