2 maj - Den var mindre trots allt

Var uppe lite tidigare än tuppen (kvart i fyra) och började min länsning av kylskåpet. Det blev ändå 5 dl vispgrädde och 2,5 dl creme fraiche kvar men jag hittade en granne vid återvinningshuset som gärna tog hand om det, så det känns ju bra.

Jag strukturerade upp min packning på morgonen och jo, den nya väskan är faktiskt mindre. Det känns ju lite bättre än när jag trodde jag köpt en större väska än den jag hade tidigare. Och jag har ändå lite tomrum kvar märkligt nog.


Snart var det färdigpackat

Och idag blev det äntligen dammsugat. Det var välbehövligt. Men damm samlas ju fast man inte är hemma så jag misstänker att jag får ta fram den igen när jag kommer hem.
 

Röda faran fick komma fram idag

Jag hade kollat på tågbiljetten och läst att pendeln till LInköping, där jag skulle byta tåg, skulle gå 14.34. Och du vet hur det är, man tycker man har gott om tid men så kör det ihop sig i slutet. Då stressade jag så pass att jag glömde bort det där 34 och gjorde om det till 23 och hann istället med 16 över tåget. Orka det liksom! För det innebar att jag fick sitta på Linköpings Centralstation nästan en timme. Bra jobbat, va?


Det blev hissen till spåret som ändrades och se, min marinblåa fyrhjuling är på sin jungfrutur

Tåget var nästan tomt. Det var jag och en utbildare vid namn Anette som huserade på övervåningen i Klass 1. Högst ovanligt. För det mesta när jag åker är det proppfullt!


Kunde inte välja bild från Stockholm så det fick bli båda med båtar på

Väl framme på Arlanda växlade jag in Kuna, för det ska man ha med sig. Det är nämligen lite si och så med kreditkort i landet och växlingsmöjlighet är väl i stort sätt bäst att ta i Split. Sen finns det ju bankomater med ojämna mellanrum förstås.


SAS ska vi åka med ill Split imorgon

Jag hade redan checkat in och bytt sittplats från fönster till gång och så långt fram jag kunde, vilket innebar plats 18D. Nu gick jag bort och printade ut boardingkort och bagagetagg. Jag noterade att det fanns lite folk vid bagage-dropdisken och kunde så bli av med stora väskan som innehöll 15,8 kg. Inte jättebäst med helt okej eftersom jag ju faktiskt har packat ner snorkel och mask och två extra par skor eftersom jag utmanat mig själv att gå lite mer i högklackat. (Men vi får se hur det blir med den saken. Har ont i högra fotleden efter att ha gått i mina högklackade blå kängor 3h/dag två dagar i rad. Hoppas det bara berodde på att de satt så tajt runt vristen.)


Rekordet 9 kg är avlägset (till Indien) men det är ändå inte värst. Det var 16,8 kg (till Jordanien)

Efter att ha fått lite mindre packning tog jag rulltrappan ner till Max, Där blev det en liten hamburgemeny med ost och bacon, bearnaisedip och så en liten chili cheese på det. Och ja, det var lika gott som vanligt!

Mitt arlandamaxbesök är lite svårt att missa även om det gör en törstig efteråt
 
Och med det här inlägget är det slut från Sverige för den här gången. Nästan inlägg ligger under kategorin Bloggar från Kroatien. Varmt välkommen dit!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0