28 mars - Blåbärssåsexperiment

Märker du att jag bloggar varje dag igen? Vet du hur skönt det känns? Nu är jag ju på banan igen och har lite att blogga om, tycker jag. Idag till exempel, då bestämde jag mig mycket hastigt för att åka på utflykt till Mjölby. Jag har inte åkt dit med pendeltåg någon gång så det var hög tid tyckte jag.
 
Här är lite bilder från min utflykt.
 

Gick till perrongen på "fel" sida


Orienterade mig snabbt och hittade vägen under järnvägen, mot centrum


Att det var så nära till ICA Supermarket trodde jag inte


Och nedanför ICA ligger en tråkig men ändå, minigolfbana


Ska jag flytta någonstans igen så blir det kanske Mjölby som har bostäder nära vattendrag


Några tveksamt trevlig gäster spatserar vid Svartån


Här var jag på en rockkonsert på 80-talet


Det blommade på rätt bra både på mark och buskar


Lilla Ågatan är inte det minsta likt Ågatan i Linköping


Tog en tur i gallerian där jag hoppade in och köpte lite vin på Systembolaget och några rektangulära frysburkar på Klippet


På Klippet hittade jag "mina" silverfärgade spislock som jag ångrade att jag inte köpte några extra


Det blev fredagsmys med Pepparbiff i experimentet blåbärssås, med gurkspiral till

Och till efterrätt blev det ett glas African Noontide och en Lindorkula

Slänger med mitt experiment ifall någon blev lite sugen på att prova blåbärssås. Passar till oxkött men gör sig kanske bäst till vilt. Så här gjorde jag till 1 portion:
1/5 röd lök fin hackas
1 vitlöksklyfta pressas
1/4 kryddmått rörsocker
1 msk smör
Fräses och läggs i annan förvaring så länge
 
Använd samma stekpanna men nu lite mer smör och köttet som du ska äta. Stek det och lägg det i annan förvaring. Jag hade en liten pepparbiff till så det gick snabbt.

1/2 dl frysta blåbär läggs i typ 30 sekunder innan vätskan ska i

0,4 dl torr madeira (men kanske det hade varit bättre med vanligt rödvin?)
0,4 dl vatten
Sky från biffen som ligger och väntar på att bli uppäten.
Reduceras till det är typ 2 msk vätska kvar. Sila så du bara har såsen kvar i pannan.

Jag hällde i 2 msk grädde men såsen var faktiskt godare utan...
Värm upp såsen
 
På med såsen på tallriken och sedan biffen på det
Klart!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0