19-21 mars Vårpromenad

Lungor och feber spökar fortfarande men NÅGOT annat gör jag ju förutom att sitta i soffan med datorn i knät framför TV:n!

I fredags till exempel, då behövde jag handla för det gapade rätt så tomt i skåpen. Jag bestämde mig för att promenera och tog vägen genom nya området, bara liksom för att börja jobba upp konditionen. Istället för fyrtiofem minuter tar den promenaden sjuttio minuter. För att det ändå skulle kännas lite lättare och roligt i blåsten, så tog jag med kameran och fotade längs vägen. Så här presenterar jag nu bilderna från våren i Mantorp från start till mål!

 
När jag klev in på Depot Mantorp fick jag se några bekanta ansikten! Det var min moster Kerstin och Jan! Det var roligt att se dem båda!

Vad det gäller min shopping spenderade jag nästan tusen spänn faktiskt. Men okej, det var rätt mycket lyxvaror. Man får betala för bekvämlighet. Det konstiga är att jag kastar mindre mat och betalar därför mindre för maten per dag när jag handlar så här. Är inte det lite intressant?

Nu har det ju gått några dagar sedan jag handlade och jag har förbrukat en del. På bilderna har jag skrivit kostnader och under har jag skrivit ungefär hur länge saker och ting räcker. Det är mer för min skull för jag tänkte följa upp hur jag handlar. Om du är intresserad så följ bara med neråt annars är det ju bara att kryssa bort bloggfönstret och gå vidare i livet :)


Räcker en vecka ungefär


Räcker cirka 14 dagar


Här snackar vi inte om så lång "hållbarhet" för hälften äts ena dagen och andra hälften dagen efter får erkännas! Men jag får lite dåligt samvete för jag kastar både lite chips och dip i slutet. Bättre med ostsnacks - och billigare när jag tänker efter.


Ostar för 14 dagar, ibland längre faktiskt


Brukar vara nog för en vecka sedan är jag lite trött på den här typen av godis...


Det var ett mycket temporärt sug, skall erkännas. Gjorde en portion på tio maränger, 1 dl grädde, 1/2 banan och 1/2 bit dajm (plus lite frystorkad glass från frysfacket). Sedan var det nog. Men det här kommer till användning vid senare tillfälle eller som ingrediens till något annat så det här kommer inte kastas.


Så var det det här med halvfabrikat. Låt oss kolla igenom vad som hamnade i min vagn idag! Högst upp till vänster står Citygross räksallad som jag hade till laxen senare på kvällen. Nedanför står en tomat/mozarellasallad - ett test som inte passade min gom och inte kommer köpas igen. Och längst ner till vänster ser du marinerad färdiglagad fläskfilé  Bredvid den står en Rostbiffsbomd som tjänstgjorde som en lunch och ovanför 2 kg potatisgratäng som nu är kombinationsprodukt till mina luncher/middagar. Ovanstående räcker en vecka.


Mjölken räcker en veccka. Ost och bregott drygt tre veckor, Bearnaisen lika länge och Café de Paris kanske en vecka (har inte öppnat den än).


Räkorna gjorde jag chiliräkor på, Baconsnittet stekte jag och hade äggröra till, Salladskyckling brukar jag inte köpa men det var 1 kg färdiglagad och i bitar för 79 spänn så det tänkte jag prova. Har inte behövt göra något på det än utan det ligger inpressat i mitt frysfack än så länge.


Tomater för en vecka. Saltgurka och avokado för 14 dagar. Ruccolasallad för en vecka och potatis och morötter ska rostas till kyckling vid tillfälle.


Ja, fyra rullar toapapper brukar räcka tre-fyra veckor, två hushållspapper lika länge och tvättmedlet kanske två månader (tvättar en gång varannan vecka).

Den här våren är tuff för hälsan och det har blivit lite annorlunda investeringar på grund av onormala kroppstilltånd som inte hänger samman med den normala livsprocessen (definition av sjukdom enligt Socialförsäkringsbalken) .Jag kalkylerar dock med att vara tillbaka i min livsprocess inom en mycket snar framtid!

Kommentarer
Postat av: Millan

Fina naturbilder!! :) och så tänker kag att di har väldigt mcyelt fritid nu alltså, som har tid att fota allt du köper och skriva vad det kostar :p

Svar: Du, det kan man säga. Lever lite annorlunda för tillfället :) Och idag har jag varit och handlat igen så nya bilder med priser kommer hehe
Maria

2014-03-27 @ 15:23:28
URL: http://mammami.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0