7 juni - Pride i Split

Veckodag: Lördag och därmed min söndag/måndag. För först åker jag till flygplatsen och lämnar gäster och idag såg jag till att få en timme emellan grupperna. Det var rätt mentalt slitsamt att ha noll minuter emellan, anser jag. När jag så satt i kafeterian med min kaffe och macka för att reflektera över den gågna veckan, konstaterade jag att det hade varit den första delfin-fria för säsongen. Mycket märkligt! Men de hade väl annat för sig, antar jag.

Klockan 09.20 landade mina nya gäster och kryssningen startade om för sista gången för det här 6-kryssningspasset. Sorgligt, men sant!


Ni har fått så många bilder från Split så idag får ni bara ett par som på den här roliga jordgubben som såg ut som en sjöstjärna


Och klocktornet vid Järnporten


... där kravallpoliser, som funnits i hela staden pga Pridetåget på eftermiddagen, kom emot oss

 Prideflaggan vajade på Folkets torg

Efter rundvandring och extravandringen efter lunchen (med shopping av kepsar, hattar och handdukar vid hamnen och jordgubbar och fikon på fruktmarkanden) valde några att gå på den roliga Grodutställning, och alla var rörande överens att den är helt galen och jämrans rolig. Om du är i Split så måste du bara gå på den!

Till kvällen följde de flesta med mig och åt på Brasserie on 7 på Riva där vi avslutade dagens eskapader. Undrar vad för annorlunda jag ska få uppleva den här kryssningen? För som du märker är ingen kryssning (eller rundresa ehller för den delen) likadan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0