20 juni - Midsommar med Andersson

Så himla tröttsamt! Här hade jag bloggat klart inlägget igår, och så hände något som gjorde att texterna försvann! Då tappade jag lite fart och loggade ut  - till idag iallafalll. Nytt försök alltså!

Jag firade midsommaraftonens dag med Barnbarnskameran Andersson och jag tänkte mig en liten utvärdering här och nu.

Jag har kört på fabriksinställningen hela dagen men det finns lite olika program man kan välja som anpassas till förhållanden (vitbalans, typ av foto - sport, porträtt o s v, MP, ISO etc etc) för större barn och vuxna. Den här ska användas av en fyraåring och en treåring först och främst. Men häng med på min dag, vettja!

Den började med en promenad bort till Gulfmacken, vilket visade sig komma resultera i extra promenad.

Armarna räcker inte till för en Selfie. Bilden blev lite suddig på en armlängds avstånd.


Skippa det där med makro, det funkar inte alls. Man behöver drygt 0,5 meters avstånd för att få en något så när skarp bild.


Färgåtergivningen är lite beige, tycker jag.


5xOptisk zoom gör inte att man kommer särskilt nära. Men å andra sidan det hade varit sämre utan zoom överhuvudtaget förstås!


Klockan 07.40 kom jag till Gulfmacken för att skicka tillbaka ett par stövletter som var alldeles för små och smala 38:or, till Brandos. Då visade det sig att de inte hade Midsommarafton som lördag utan som söndag, vilket innebar att de inte öppnade klockan 7 utan kl 8. Hm, vad göra? Skulle jag gå hem igen? Nej, då fattade jag beslutet att ta paket och kamera på en promenad i omgivningar jag inte varit i! Jag gick därför bakom Vifolkaskolan och bort mot villaområdet på Kornettvägen.


På vägen hittade jag en trasig cykel. Kanske stulen?


5xOptisk zoom igen, på tre sädesärlor.


När jag kom till Trumpetarevägen svängde jag upp mot Västra riksvägen.


Det fanns en cykelväg längs riksvägen så jag tog den.


Och där gick jag med mitt paket genom skogen. Tur det var lätt!


Plötsligt tog cykelvägen slut och jag blev tvungen att svänga in i villaområdet! Galet!


Det blev Vifolkavägen tills jag såg en väg upp till vänster med en trappa i änden.


Jag såg Vifolkaskolan långt där borta och tänkte att det blir nog en bra väg att ta tillbaka till macken.


Roligt med vagnshjulen! Trodde det var en grind först men det var en del av häcken, märkte jag.


Och där borta på vänstersidan av riksvägen låg så macken. Så himla bra, du! Och nu var den öppen.


Jag kunde så äntligen lämna in mitt paket och istället hämta ut två andra: Två toppar och ett par shorts (som jag kunde ha) från Boozt och ett från CDON med min vita väggstereo.

Från början hade jag inte tänkt göra någonting utanför hemmet den här dagen. Min plan var stanna hemma och jobba, faktiskt. Martina med familj hade åkt till Ytterby, Milla med familj var i Västanvik medan mamma och Björn var i Nykil. Men så berättade Per att han planerade att åka till sin mamma med lite lunch, så halv tio stod jag redo att följa med Per och Jonzon till Berit för att Midsommarlunch.


In och iväg mot Citygross först, sedan Lambohov!


Per fixade lunchen...


... medan Berit och jag tog en promenad med Jonzon...


... och katten Tess som också ville följa med en bit.


Sillunchen serverades ute trots att det var lite blåsigt och kallt. Men det var ju trots allt Midsommarafton!


Jonzon höll koll för att se om det kanske vankades något även till honom - och det gjorde det givetvis efter att vi hade ätit klart!


För att göra Herrljungas äpplecider lite festligare la jag ner en jordgubbe i glaset. Skål på er! Och här slutar bilderna tagna med Andersson och resten är med min Coolpix L820.

Jag blev sedan hemskjutsad av Per som skulle tillbaka till landet. Själv hade jag ju lite projekt där hemma. Jag hade fram till idag trott att jag hade till och med tisdag hemma. Men så skrev jag ut flygbiljetten i morse och såg att planet går vid 11 på onsdag. OM tågen går som de SKA skulle jag hinna om jag tog tåget 05.32. Men tyvärr går det ju inte att lita på varken pendel eller långväga tåg så jag fick boka tåg upp redan på tisdag och en hotellnatt på Arlanda. Där förlorade jag en dag jag trodde jag hade, och det kändes ju så klart trist. Men alternativet hade ju varit att leva på hoppet och det funkar inte helt i mitt jobb. Jag måste garanterat komma till jobbet i tid, jag.

Jag pysslade med lite av varje innan det blev horistonalläge i vänta på midsommardagen. Det blev inga 7 sorters blommor under kudden dock. Däremot planerar jag att laga 7-rättersmiddag till magen i morgon. Det borde väl också ge drömmar, eller?

På Citygross hittade jag laddningsbara batterier till Barnbarnskameran och de kom upp på laddning.
 

Min nya leksak gillar jag skarpt. Det känns som ett bra val av stereo med både Bluetooth och NFC. Och det var lite roligt att köra musiken från mobilen på stereon. Det var inte svårt att stänga av TV:n till förmån för musik eller radio som annars mest är på för ljudet, inte vad som sänds. Det var till och med så att jag tog ett par linedance-steg av glädje! Vad gäller montering så fattade jag ett nytt beslut. Jag har ju en tavellist på långväggen till mina tavlor och tänkte nog matcha den med ytterligare en istället för att montera fast den på väggen som jag hade tänkt från början. Det blir nog jättebra det här!


Till middag hade jag redan tidigare bestämt mig för räkor. Jag serverade dem i avokadoskal med krispig sparris, avokadomousse och dillmajonäskräm. Inte dumt alls!


Min bäddsoffe-säng har blivit väldigt gnällig av sig. Jag fick med mig 5-56 från Berit och smorde muttrar innan jag la mig.

Jag blev glatt förvånad över hur tyst den faktiskt kunde bli. Nu slipper jag ha dåligt samvete gentemot mina närmaste grannar när jag kliver upp vid tre. Men lite finslipning blir det nog imorgon. Tror jag missade några muttrar mitt på underredet :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0