16 juni - En ängel kom

Första hela dagen hemma - och vad ägnade jag den till? Jo, den startade med tvättstugan och så en del matlagning på det för att emellanåt hinna göra fler beställningar på internet. Snart är jag klar med det!


Sex maskiner tvättades totalt. Ja, inte för att jag hade extra mycket att tvätta utan för att jag hade tre nya flerfärgade tygstycken som aldrig blivit tvättade förut som jag ville tvätta reparat första gången.Svarti/vit klänning, Kroatientröjan och handduken skulle tvättas separat första gången bestämde jag.


Men, hallå, vad hände med mina svart/vit-randiga tröjor? Du förstår, min idé var att fräscha upp trosor som blivit gråa efter att ha tvättats tillsammans med all min andra tvätt på båten. Jag hällde i, som jag tyckte, lagom mycket klorin -  men ut kommer lika gråa trosor OCH två brun/beigerandiga långtröjor! Ja, det ju inte vad jag hade hoppats på förstås. Men okej, de där tröjorna blev faktiskt inte helt fel. Jag får bara tänka om garderobmässigt och ha mer nederdelar som passar ihop med de nya färgerna.


Idag fick jag rolig post! Jag fick brev från en av mina kroatiengäster, Marianne, som har broderat en ängel till mig. Visst är den bedårande! Nu ska jag bara känna in och hitta den rätta platsen åt henne. (Tack Marianne! Jag blev jätteglad.)
 

Till lunch idag rostade jag grönsaker, stekte oxfile och gjorde gorgonzolasås till. En sak bara. Det där med sötpotatis var ju rätt bortkastat - fast nu har jag åtminstone provat det. Det hade jag ju faktiskt inte gjort tidigare. Men jag hade dels svårt att se skillnad på den och morötter, dels svårt att känna någon större skillnad eftersom båda rotfrukterna är söta. Det som skiljde var priset (sötpotatisen 29:-/kg, morötter 10,50:-/kg) Det kommer således bli morötter och potatis även i fortsättningen ;)


De där hallonen gick ner tillsammans med creme fraiche med äkta vanilj som mellis. Så himla gott alltså!

Till kvällen gjorde jag grekisk sallad på den tråkiga fetaosten. Undrar om Sverige inte saluför den där feta mjuka som liksom bara smälter i munnen? Hur kan det vara möjligt isåfall, när den är den godaste och skulle göra så många glada?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0