15 juni - Kalas-bra shopping

En nästan vanlig morgon i Marias studio. Hoppade glatt i fleecemorgonrock och fårskinnstofflor ur bäddsoffan och fixade frukost med 4 dl kaffe... men där tar det normala slut. För jag hade inga knäckemackor, inga körsbärstomater eller vit saltgurka. Jag fick nöja mig med en mörk fryst fralla med Babybel-ost.
Näe, idag stod veckohandling på schemat - men först kalas hos Albin som fyllde tre och Simon som fick sitt namn lite mer på riktigt (även om han lite glömdes bort mitt i födelsedagsfirandet).
 

Min plastpelargon står fortfarande rosa i min balkonglåda

Kalas med presenter till huvudpersonerna Albin och Simon.
Börjar högst upp från vänster: Albins halvätna tårta, Juniklappsutdelning (ja jag tyckte att alla andra - Mamma, Björn, Martina, Chrille, Milla, Jens, Elton, Naima och Per också skulle ha presenter idag) och så min kära mamma som ser ut att göra V-tecknet men faktiskt helt enkelt bara håller i sin kamera på dylikt vis.
Mittenraden: Henke som kom med sonen Rasmus, Födelsedagsbarnet som blev förläget när alla sjöng för honom och så Milla.
Raden längst ner innefattar Chrille, tårtkalas där Jonzon var med och höll koll och så namngivningsbarnet Simon med nya favorileksaken från Per.
 

Efter kalaset bestämde jag mig för att handla mat på Priso och inte bry mig om att åka till Ica Maxi på Tornby


HIttade en nytt trafikljus vid fjärrbussterminalen. Det var ju bra nu när de har byggt om vägen och tagit bort det andra.

Stinsen hälsade mig välkommen till stationen och fullpackad drog jag upp en fullastad Sjöholms shoppingvagn på pendeltåget

Nu kanske du undrar vad som gömmer sig i dessa 31 liter - häng med och kolla! Det är kanske mer än du tror får plats?
 

Mejeridelen: Grädde, bregott, cheddar, gorgonzola och fet fetaost (som dessvärre inte är särskilt god när man jämför med den mjuka feta getosten i Kroatien) och så creme fraiche


Grönsaker representeras av: tomater, salt- och slanggurka, sparris, morötter, rödlök, purjo, chili, isbergssallad, sötpotatis (som jag blivit rekommenderad av gäster att rosta) plus konserverade svarta oliver och soltorkade tomater


Blåbär, hallon, physalis och citron får ingå i fruktområdet


Efterlängtad bearnaisesås, något som inte finns i de flesta länder jag jobbar i


Proteinkällor: Färsk oxfile, falukorv och småköttbullar


Nytt Sportknäcke som jag inte har sett förut


En ram till Albins foto ska väl ska hämtas vid tillfälle

Fyra spislock som blev ett felköp. Jag skulle ju köpt vita eftersom jag redan har silverfärgade. Aja, what ever, Jag bytte ut de två jag hade som var lite brända. (Kan inte för mitt liv förstå hur det har gått till.)
Till detta skall läggas en kylskåpstermometer och två-komponentlim.


Jag hade dessutom två tomflaskor i - den ena är min egna uppdruckna vattenflaska och den andra fick jag i present av Elton. Du kanske tror att det blev trångt i väskan? Inte då ! Jag hade ca 7 cm tomrum längst upp mot locket. Shoppingvagnen måste vara en av världens bästa uppfinningar!


På kvällen blev det lite matlagning efter att ha blivit serverad drygt sex veckor. Och det var precis lika roligt som jag mindes. Jag kommer njuta av min vecka hemma!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0