14 juni - Av- och hemfärd

Sista morgonen mot Split för den här 6-veckorsomgången. Men det ju inget att hänga läpp för. Jag kommer ju pendla mellan Mantorp och Split (totalt 1960 km) varannan vecka ända fram till oktober så jag ska inte klaga.
 

Morgonstund har guld i mund.
 
Packade och klara åkte vi till den pyttelilla, trånga flygplatsen med garanterad ståplats i väntan på att få gå ombord. Väl ombord på planet kunde vi se hur en kolsvart himmel tornade upp sig - och mycket riktigt öppnade sig himlen med blixt och dunder och vi fick start-förbud tills ovädret var över. Tjugo minuter försenade kom vi iväg, upp genom de gråa skyarna och vidare mot en himmel som var lite mer öppen.


Jag spenderade en peng på SAS tonfisksallad och ja, den får godkänt, och ett par timmar senare flög vi över Stockholms vackra skärgård mot Arlanda flygplats.


Och så landade vi på svensk mark. Och precis som vanligt skingrades mina gäster fritt för vinden för när jag kom till bagagebandet fanns bara fyra kvar. Kanske de inte trodde mig när jag sa att det är bäst att säga Hej då utanför Splits flygplats...


Mitt tåg mot Mantorp gick planenligt och i vagnen satt bara jag och en till, kanske för att det var mitt på eftermiddagen men lite konstigt ändå eftersom det var lördag.


Datorn upp och ut på nätet för jag hade mycket att beställa hem innan nästa avresa.


Mackan jag köpte (dyrt) på Arlanda kom till pass framför datorn, för jag blev riktigt hungrig (det där med sallad funkar inte för mig).


På min tågresa ner mot Stockholms central kunde jag se flera plan som antingen åkte eller kom.


I Norrköping fick jag vänta nästan en timme på pendeln som bara går en gång i timmen på helgerna. Trots att lyften var kylig så sken iallafall solen.


Det blommade lite ogräs på vägen hem från Mantorps station.


Majsen (som ska bli foder) stod grön och grann.


Och en lokal tiger smög omkring bland överblommade rosa lupiner.

Det första jag gjorde när jag kom innanför dörren var att sparka undan posten för att därefter titta igenom högen. Där hittade jag bland annat mitt röstkort för EU-valet den 25 maj och som de inte skickat ut i tid, anser jag. Jag åkte ju trots allt den 2 maj. Det ska bli intressant när jag får röstkortet för nästa val 14 september.

Jag fattade beslut om att inte laga mat själv denna afton, utan gå iväg till pizzerian och köpa mig en Capricciosa Super med skinka, champinjoner, räkor, fläsk- och oxfilé, banan och bearnaisesås som tillägg. Det blev sedan en normal kväll med datorn i knät och TV:n på. Det var ändå rätt skönt att komma hem en sväng!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0