28 juni - Vino o Delfino


I arla morgonstund steg jag upp på soldäck för att knäppa några bilder över Hvars hamn.

Maria, vad är det där för fisk. hörde jag plötsligt en gäst fråga. Jag gick bort och tyckte först att det såg ut som en brödlimpa. Men så blev jag lite osäker varvid följande utspelar sig.


Jag vet inte säkert men nog ser det ut som en languster, menade jag nu. De är ju lite rosa. Men jag går och hämtar kamerna så kanske vi ser bättre!


Nej, men den simmar runt och jag såg den dyka, berättade gästen.

Ännu en gäst kom och kollade. Och längst bak på det orangerosa... nog såg det ut som en langusterstjärt, tyckte jag.


Men så började jag kolla bilderna - och där får jag se en bild där en fisk hoppar upp på den förmodade langustern! Hahahaha. Det VAR en brödbit.

Kaptenen undrade vad vi tittade på och konstaterade enbart med en enkel blick att det var en brödbit och efter att ha kollat sista bilden var det ju inget snack. Så det kan bli, va? Lite kul!

Så kom vi väg till Korčula och idag fick vi se iallafall en delfin. De andra lyste med sin frånvaro, dock. Men det känns ju bra att de finns kvar. Två delfinfria kryssningar gjorde mig en smula osäker. Jag tänkte att de kanske hade tagit semester och simmat iväg någon annanstans...
 

Vi fick syn på en delfin ungefär 200 meter från båten.


Som vanligt blev det badstopp. Idag stannade vi i en bukt på halvön Pelješac.
 

Många kloster ligger avskiljda från byarna. Det här ligger på halvön.


På väg till vinprovningen som jag hastigt bokade in, fann vi att Mimosa pudica blommade för fullt och humlorna sprang omkring och samlade nektar. Ser du den?

Från guidad tur till vinprovning blev det för oss allihop, och så här kan det se ut när vi rensat restaurangen på dess tilltugg.

Efter vinprovningen blev det egen tid i den lilla söta staden innan det var dags att gå och lägga sig och invänta ännu en spännande dag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0